LogisticaȘtiri

Echipa de Formula 1 Red Bull Racing „pune magnetul”!

Pentru a fi prezente la toate etapele Formula 1, desfăşurate de la un weekend la altul, când pe un continent când pe altul, echipele au nevoie de o logistică impecabilă.

Echipa Red Bull Racing dezvăluie câteva dintre secretele sale referitoare la transport.

Până în secolul XXI, cursele de Formula 1 existau mai ales în Europa. Aşa că echipele aveau timp suficient să se pregătească de la o etapă la alta şi să transporte tot echipamentul în mare măsură în camioane. În prezent, etapele sunt de trei ori mai numeroase şi sunt răspândite chiar în toate colţurile lumii, imposibil de atins doar mergând pe pământ – cu toate că Red Bull Racing foloseşte şapte Renault Trucks T!

Sediul echipei se află în Marea Britanie la Milton Keynes, poate unii dintre dvs. au ajuns pe acolo cândva. Aici sunt pregătite înainte de începerea sezonului, maşinile plus piesele de rezervă, atelierele mobile şi rulotele.

Ultimele două categorii, fiind mai grele şi voluminoase, călătoresc cu vaporul între continente. Există cinci seturi cu inventar identic încărcat trei containere, dintre care, în orice moment, cel puţin unul sau două navighează, iar celelalte sunt fie pregătite pentru următoarele curse, fie fac deja parte din acţiune.

Cele două maşini de curse plus piesele de rezervă (printre care nu mai puţin de 40 de jante) fiind mai uşoare, dar în primul rând mai preţioase, călătoresc pe calea aerului. Toate acestea sunt înghesuite în containere anume construite pentru a intra în avion, iar un set pentru o etapă cântăreşte 32 de tone. Avionul pleacă cu mai mult de o săptămână înainte de cursa propriu-zisă. Motoarele Renault şi anvelopele Pirelli călătoresc separat, ele fiind în grija constructorilor lor.

În funcţie de circuit, mai precis de spaţiul rezervat paddock-urilor, echipele reuşesc să-şi împacheteze şi despacheteze tot calabalâcul într-un interval de 6-8 ore. În săptămâna dinaintea curselor, mecanicii montează maşinile de curse şi fac reglajele şasiului de la un circuit la altul. La fel ca pe aici, de ceva timp, şi ei folosesc magnetul.

Dovada, la minutul cinci…

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button