Bus

1.000 de autobuze electrice au fost înmatriculate în Europa de Vest

Puțin peste 1.000 de autobuze electrice au fost înmatriculate în Europa de Vest, plus Polonia, în primele trei trimestre din 2020.

Chiar dacă anul acesta a fost complet atipic pentru întreaga lume odată cu apariția pandemiei de COVID-19, piața de autobuze electrice pare să urmeze pașii înregistrați și în urmă cu un an.

1.000 de autobuze electrice au fost înmatriculate în Europa de Vest

Conform unor estimări ale specialiștilor, se preconizează că această criză sanitară va avea implicații negative în 2021. În plus, piața europeană de autobuze s-a micșorat considerabil comparativ cu cea din 2019, conform specialiștilor de la Chatrou-CME Solutions, cei care analizează astfel de informații.

VEZI ȘI: Companiile de transport din Franța cer redeschiderea restaurantelor de pe autostrăzi

Pe sectorul autobuzelor urbane, în 2019, au fost înmatriculate 14.393 de unități, însă specialiștii spun că anul trecut a fost unul special și excelent pentru acest segment.

Olanda și cei de la VDL Bus & Coach sunt lideri în segmentul autobuzelor electrice. Comparativ cu 2019, în același interval, au fost înmatriculate tot puțin peste 1.000 de autobuze electrice, însă până la finalul anului, valoare a ajuns la 1.687 de unități.

În 2018, totalul autobuzelor electrice înmatriculate în Europa a fost de 548 de unități.

Din aceeași categorie...

Back to top button