ȘtiriSustenabilitate

1.000 de camioane electrice Volta Zero pentru grupului Petit Forestier

Volta Trucks va livra 1.000 de camioane electrice Volta Zero grupului Petit Forestier. Primele teste vor începe în 2021, iar producția debutează în 2022.

Grupul Petit Forestier, lider european în domeniul închirierii camioanelor frigorifice, intră într-un parteneriat strategic pe termen lung cu Volta Trucks pentru a dezvolta versiunea frigorifică a camionului electric Volta Zero.

1.000 de camioane electrice Volta Zero pentru grupului Petit Forestier

Acordul include livrarea a 1.000 de unități Volta Zero, ca parte a unui contract major pe mai mulți ani. Acesta include, de asemenea, o componentă industrială cu dezvoltarea comună a abilităților, colaborarea tehnică și asistența pentru clienți.

De fapt, cele două companii și-au unit forțele pentru a transforma camionul Volta Zero într-un vehicul potrivit distribuției produselor răcite în zonele urbane. Primele unități vor fi livrate clienților pentru testare în 2021, înainte ca producția să înceapă în 2022.

Cele 1.000 de camioane electrice Volta Zero se vor alătura flotei de peste 58.500 de vehicule ale grupul Petit Forestier. Acestea vor fi echipate de Lecapitaine, o filială industrială a Petit Forestier. Colaborarea dintre biroul de proiectare Lecapitaine și echipele tehnice ale Volta Trucks a început deja pentru a asigura integrarea completă a cutiei și a unității frigorifice.

Parteneriatul mai vizează dezvoltarea comună a abilităților, în special a expertizei tehnice în întreținerea vehiculelor electrice, pentru a putea oferi clienților o soluție de „servicii complete”, cu scopul de a facilita și simplifica implementarea operațională a Volta Zero în cele 280 de ramuri ale grupului Petit Forestier.

VEZI ȘI: Producătorii europeni de camioane vor elimina treptat modelele diesel până în 2040

Pentru Léonard Forestier, CEO al grupului Petit Forestier, această inițiativă corespunde ambițiilor companiei: ”Ca răspuns la problemele de mediu și la îngrijorările legitime privind accesibilitatea în centrele orașelor, energiile eco sunt un vector de creștere pentru Grupul Petit Forestier și această colaborare cu Volta Trucks ilustrează perfect viziunea noastră ”.

Petit Forestier intenționează astfel să accelereze semnificativ tranziția energetică a flotei sale. „Acționăm acum pentru a ne pregăti pentru viitor și pentru a oferi clienților noștri cele mai bune soluții frigorifice cu emisii zero, concepute pentru livrările lor urbane”, subliniază Léonard Forestier.

”Încheierea unui parteneriat strategic pe termen lung pentru furnizarea a 1.000 de vehicule către Petit Forestier, liderul european în domeniul închirierii de camioane frigorifice și colaborarea cu Lecapitaine pentru a integra o soluție de refrigerare în Volta Zero, va consolida poziția producătorului în fruntea sectorului vehiculelor grele electrice Volta Trucks”, a declarat Rob Fowler, CEO Volta Trucks.

Din aceeași categorie...

Back to top button