1.3 milioane de kilometri parcurși în trei săptămâni de plugurile de zăpadă în Austria

1.3 milioane de kilometri parcurși în trei săptămâni de plugurile de zăpadă în Austria
1.3 milioane de kilometri parcurși, 34.000 de tone de sare împrăștiată și 24.000 de ore de funcționare, acestea sunt cifrele înregistrate de plugurile de zăpadă în Austria la început de 2019.

ASFINAG, administratorul autostrăzilor din Austria, a anunțat cifre record în ceea ce privește intervențiile pentru deszăpezirea autostrăzilor și drumurilor expres, după ninsorile abundente din ianuarie 2019.

1.3 milioane de kilometri parcurși în trei săptămâni de plugurile de zăpadă în Austria

Cantitățile impresionante de zăpadă căzută în luna ianuarie 2019 au dus la cifre record și în ceea ce privește implicarea ASFINAG pentru deszăpezirea autostrăzilor și drumurilor expres din Austria.

Cele mai afectate zone au fost Tirol, Vorarlberg, Salzburg, Oberösterreich și  Obersteiermark, iar situația a fost rezolvată rapid de către operatorul și administratorul autostrăzilor din Austria.

În cadrul operațiunilor de deszăpezire, plugurile de zăpadă ale ASFINAG-ului au înregistrat 24.000 de ore de lucru, au parcurs 1.3 milioane de kilometri și au împrăștiat 34.000 de tone de sare. Aceste cifre înseamnă cam o treime dintr-un sezon de iarnă normal pe drumurile din Austria.

În zona Taunerntunnel, tunelul de 6.5 km de pe autostrada A10 pe ruta Villach – Salzburg, stratul de zăpadă proaspătă a atins cinci metri, iar la Arlberg a fost de 4.6 metri.

În doar 10 ore, pe data de 14 ianuarie 2019, stratul de zăpadă proaspătă a crescut cu 60 de centimetri.

Doar în această zona Arlberg, echipale operaționale și plugurile de deszăpezire au înregistrat 1.370 de ore de lucru și un total de 60.000 de kilometri parcurși.

VEZI ȘI: 10 pași care reduc riscul de amendă în cazul călătorilor clandestini la trecerea în Marea Britanie

La Ardning în Obersteiermark (Styria de sus) utilajele de intervenție au înregistrat 14.000 de ore de lucru și 64.000 de kilometri parcurși. Aproximativ aceleași cifre s-au înregistrat și în zonele Seewalchen din Oberösterreich și Plon am Brenner în Tirol.

De la 1 ianuarie s-au folosit 34.000 de tone de sare, o treime dintr-un sezon de iarnă în care se folosesc aproximativ 90.000 de tone.

Și în ceea ce privește prevenția s-au înregistrat cifre record. Pentru asta, ASFINAG folosește o soluție lichidă antiderapantă pe bază de carbonat de potasiu, prietenoasă cu mediul înconjurător. În prima lună din 2019, utilajele companiei care administrează infrastructura mare din Austria au folosit 7 milioane de litri.

Follow #infotrucker