10 cele mai frecvente reparații efectuate la semiremorci

10 cele mai frecvente reparații efectuate la semiremorci

Experții tehnici de la TIP Trailer Service au întocmit o listă a celor mai frecvente zece reparații efectuate la semiremorci.

Exact ca în cazul camioanelor sau anvelope, gestiunea flotei de semiremorci, dar și a altor active ale companiei este precum controlul de trafic într-un aeroport.

Managerii de flote ai companiilor de transport și logistică au foarte multe de făcut într-o zi de lucru, motiv pentru care, acesta nu este un loc de muncă pentru cei slabi de inimă.

Aceștia trebuie să planifice semiremorca potrivită pentru tipul de transport comandat de client, să localizeze cea mai apropiată semiremorcă de zona de încărcare și să definească cea mai bună rută, astfel încât să găsească un eventual transport de marfă și pe retur.

Cu ajutorul sistemelor moderne de date, cum ar fi telematica semiremorcilor, această muncă este mult ușurată. Însă, chiar dacă tehnologia modernă ajută foarte mult la îmbunătățirea calității transportului rutier, acest lucru nu înseamnă că totul merge automat.

Astfel, întotdeauna trebuie să aveți un ochi pentru detalii, precum și pe cel mai important lucru: livrarea la timp.

Mentenanța
Încărcăturile grele, dealuri abrupte sau drumurile deteriorate, pot dăuna semireremorcii, iar ultimul lucru pe care vi-l doriți este că aceasta să fie blocată într-un service din cauza unui defect.

În acest caz, cuvântul cheie este mentenanța, acea operațiune care împiedică imobilizarea în service a vehiculului.

Unii consideră mentenanța o operațiune costisitoare și enervantă, încercând să repare doar defectele de moment apărute. Alții privesc mentenanța într-un mod mai profesionist, oferind fiecărei semiremorci atenția necesară.

VEZI ȘI: Giretka Logistics lucrează la o platformă pentru optimizarea și gestionarea transporturilor

O semiremorcă trebuie să fie îngrijită atât de șofer, cât și de managerii flotei. Astfel, cu o mentenanță programată regulat, puteți evita multe probleme.

Și dacă doriți să rămâneți în fața competiției, asigurați-vă că activitatea companiei nu va fi niciodată afectată de o imobilizare a semiremorcii.

Mentenanța preventivă
De altfel, puteți anticipa probleme tehnice ale semiremorcii, asigurându-vă că reparațiile se fac înainte ca aceasta să se afle pe drum, în timpul unei curse de transport. Acest instrument puternic se numește mentenanță predictivă.

Când combinați toate datele despre semiremorci referitoare la kilometraj, vârstă și mentenanță programată regulat, puteți prezice viitorul unei semiremorci.

Mentenanța preventivă este pentru a evita posibilele disfuncționalități din interiorul flotei. Astfel, veți maximiza afacerea și veți obține un control maxim asupra stării semiremorcii, respectiv a costurilor viitoare.

Indiferent că aveți nevoie de întreținere spot, regulată, preventivă sau predictivă, întotdeauna este bine să verificați frânele, sistemul de aer, presiunea aerului, anvelopele, circuitul electric, șasiul, pereții laterali, tavanul, ușile, încuietori și așa mai departe.

Zece cele mai frecvente reparații efectuate la semiremorci

  1. Reparația elementelor de caroserie, cum ar fi barele de protecție, apărătorile de noroi, panourile laterale, barele de protecție pentru bicicliști;
  2. Reparația elementelor pneumatice, cum ar fi supapele de frână, furtunurile de aer etc.;
  3. Reparația trenului de rulare și a suspensie, cum ar fi pernă de aer, supapă de suspensie etc.;
  4. Pregătirea și verificarea tehnică preventivă a hayonului;
  5. Reparația echipamentelor electrice, cum ar fi lumini, lămpilor de semnalizare, soclurilor, cutiei impermeabile etc.;
  6. Reparația și întreținerea lifturilor hidraulice;
  7. Reparația și întreținerea agregatului de frig;
  8. Reparația anvelopelor, cum ar fi recanelarea, reșaparea sau înlocuirea;
  9. Reparația frânelor cu diagnoza EBS, înlocuirea plăcuțelor sau a tamburului de frână;
  10. Reparația ușilor, a ușilor tip rulou, respectiv reparația sau înlocuirea prelatei;

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.