ȘtiriTop News

10 milioane de țigări de contrabandă găsite într-un camion, în Danemarca

În noapte de 14 mai, un camion care venea din Puttgarden, port aflat pe insula Fehmarn din Germania, a fost oprit pentru un control vamal de rutină la Rødbyhavn.

În cadrul controlului, vameșii danezi au găsit în camion 10 milioane de țigări de contrabandă. Dacă ar fi vândute în Danemarca, taxa pentru întreaga cantitate de țigări este estimată la aproape 18 milioane de coroane daneze (peste 2.4 milioane de euro).

10 milioane de țigări de contrabandă găsite într-un camion, în Danemarca

”Vorbim de o cantitate foarte mare de țigări, iar acest lucru ne confirmă faptul că taxele sunt ocolite în mod regulat. Zona de tutun este un domeniu prioritar în controlul vamal, deoarece pe lângă ocolirea taxelor, există și exemple de producție ilegală a unor mărci cunoscute de țigări, care pot fi chiar mai dăunătoare sănătății decât sunt deja țigările originale”, spune Michael Lund, director de control la Vama Daneză.

După ce întreg camionul a fost inspectat de vama daneză, cazul a fost predat poliție daneze pentru investigații suplimentare.

VEZI ȘI: Controale care au vizat camioanele supraîncărcate de pe A7, în Germania

Informațiile furnizate de alte autorități vamale, precum și de alte autoritățile daneze contribuie la formarea bazei evaluărilor specifice de risc. În activitatea de selectare și verificare a mărfurilor, vameșii danezi se bazează pe scannere și unitățți canine.

Alte capturi majore ale vameșilor danezi

  • 2020: 14 milioane de țigări depistate în semiremorca unui camion în Portul Esbjerg;
  • 2020: 1.5 milioane de țigări ascunse în tamburi de cablu în Portul Aarhus;
  • 2019: 5 milioane de țigări găsite în mai multe containere în Portul Aarhus;
  • 2018: 1.5 milioane de țigări confiscate în Portul Aarhus;
  • 2015: 10 milioane de țigări descoperite în Portul Aarhus;
  • 2014: 5 milioane de țigări ascunde în rezervoarele unui vapor;

Din aceeași categorie...

Back to top button