ParcariȘtiri

100 mil. de euro pentru crearea de noi locuri de parcare pentru camioane în Germania

În 2020, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Digitale (BMVI) va aloca 100 de mil. de euro pentru a crea noi locuri de parcare pentru camioane de-a lungul autostrăzilor din Germania.

Suma alocată de BMVI de la bugetul de stat pentru crearea de noi locuri de parcare pentru camioane, include costurile de contrucție, dar și modernizarea unor parcări deja existente.

100 mil. de euro pentru crearea de noi locuri de parcare pentru camioane în Germania

Ministrul Transporturilor Andreas Scheuer a prezentat un plan în 5 puncte care va duce la îmbunătățirea situației în ceea ce privește locurile de parcare pentru camioane. Siguranța rutieră este primordială, iar cei care parcurg zeci de mii de kilometri anual la volanul unui camion au nevoie de locuri unde să se poată odihni fără probleme.

VEZI ȘI: Noul Actros cu MirrorCam a fost omologat și pentru transportul de autovehicule finite

În prezent, în Germania ar fi nevoie de încă cel puțin 30.000 de locuri de parcare, iar planul în 5 puncte al autorităților încearcă să rezolve această nevoie.

Construirea unor parcări de la zero
Este cea mai costisitoare și soluția care durează cel mai mult. Dar noile parcări vor fi mult mai spațioase decât cele existente și sunt construite din start să răspundă nevoilor actuale ale transportului rutier de mărfuri. BMVI alocă pentru asta o mare parte din bugetul anual și planul este să se inaugureze aproximativ 800 de locuri noi în fiecare an.

Folosirea sistemelor digitale
Digitalizarea parcărilor poate ajuta la crearea mai multor locuri de parcare. Astfel, după testarea parcărilor în coloană, mult mai compacte, din regiunea Bayern s-a decis implementarea sistemului la nivel național.

Astfel, prin intermediul unei aplicații telematice fiecărui șofer i se alocă un loc de parcare într-o coloană în funcție de timpul de sosire și de plecare. Următoarele regiuni unde se va testa acest sistem sunt: Baden-Württemberg, Hessen, Nordrhein-Westfalen și Saarland.

Utilizarea unui sistem digital unitar de informare și ghidare
Administrația de cercetare a drumurilor (BASt) în colaborare cu un grup de lucru format din reprezentanți ai tuturor Landurilor, la inițiativa BMVI, lucrează la un proiect prin care toate locurile de parcare existente să fie digitalizate și să fie incluse într-un sistem unic.

100 mil. de euro pentru crearea de noi locuri de parcare pentru camioane în Germania

Astfel, șoferul poate afla oricând disponibilitatea locurilor de parcare și va fi ghidat spre locul cel mai apropiat unde poate parca.

Optimizarea locurilor de parcare existente
Șoferii de vehicule mici opresc în special pe timpul zilei. În schimb, șoferii de camion staționează mai mult noaptea. Astfel, dacă pe timp de noapte șoferii de camion pot parca și pe locurile rezervate mașinilor mici s-ar crea un număr mai mare de locuri de parcare.

Spații de parcare în apropierea autostrăzilor
În afara locurilor de parcare aflate de-a lungul autostrăzilor, mai există spații unde se poate parca în apropiere, pe terenuri ale unor companii private. Un punct important în programul BMVI este acordarea unor fonduri acestor companii pentru a investi în aceste facilități pentru a oferi șoferilor de camion condiții optime.

Astfel se pot crea noi locuri de parcare, în completarea celor existente, dar fără a se investi sume la fel de mari ca pentru construcția unor parcări de la zero.

Din aceeași categorie...

Back to top button