ParcariTop News

1000 de noi locuri de parcare planificate în Baden-Württemberg, până în 2030

Autobahn GmbH Southwest are în plan amenajarea a 1.000 de noi locuri de parcare pentru camioane până în 2030, pe autostrăzile din Baden-Württemberg.

Ca răspuns la o anchetă a Deutsche Presse-Agentur, Autobahn GmbH Southwest spune că până în 2030 vor fi create peste 1.000 de locuri de parcare pentru camioane și peste 2.000 după aceea, pe autostrăzile din landul Baden-Württemberg.

1000 de noi locuri de parcare planificate în Baden-Württemberg, până în 2030

Inițiativa „Hellwach mit 80 km/h”, dedicată luptei împotriva deceselor șoferilor de camion, solicită îmbunătățiri mai rapide și de mai mare amploare.

Purtătorul de cuvânt al asociației, Dieter Schäfer, fostul șef al comandamentului poliției rutiere din Mannheim, spune că nu ar trebui să existe doar mai multe locuri de parcare în zonele de odihnă, ci și protecție împotriva zgomotului și a căldurii – prin pereți izolatori sau pereți de pământ pentru un somn liniștit.

Potrivit lui Dieter Schäfer, cu 70 de șoferi de camion uciși la nivel național în 2021, trebuie să se ia măsuri mai repede decât anunță compania de autostrăzi. Un raport din 2020, arată că unul din patru șoferi de camion a ațipit la volan de unul până la trei ori în 2019, în Germania.

În plus, spune Schäfer, trebuie să crească respectul pentru șoferii de camion. Acest lucru este valabil atât pentru destinatarii bunurilor, cât și pentru municipalități. În zonele comerciale, șoferii de camioane ar trebui să aibă cel puțin posibilitatea de a merge la toaletă și, mai presus de toate, să li se permită să facă acest lucru.

Adesea, șoferii de camion nu au altă soluție decât să parcheze noaptea în zone industriale sau pe intrările și ieșirile din zonele de odihnă.

Mai multe locuri de parcare pe A5 și A8

Autobahn GmbH consideră că densificarea este cheia pentru o situație mai relaxată. Acest lucru nu implică reducerea numărului de locuri de parcare în zonele de odihnă, ci mai degrabă transformarea acestor zone.

Aceste măsuri vor crește semnificativ locurile de parcare pentru camioane pe A5 (Kreuzlach, Lußhardt și Mönchberg) și pe A8 (Kämpfelbach) în următorii trei ani. Până în 2023, sunt prevăzute noi locuri de parcare pentru camioane în cinci parcări de pe A8 (Pforzheim-Süd) și A5 (Weidengrien, Blauenblick, Hardt și Galgenloch).

Soluții digitale de informarea privind locurile de parcare libere

Autobahn GmbH mizează, de asemenea, pe soluții digitale pentru a informa șoferii despre locurile de parcare libere în aplicația de autostradă.

Obiectivul este de a dota toate benzinăriile și zonele de odihnă cu peste 70 de locuri de parcare pentru camioane de pe autostrăzile cu numere de o singură cifră cu un sistem digital de înregistrare a locurilor de parcare în următorii câțiva ani. În mod ideal, spațiul de parcare existent pentru camioane ar putea fi mărit cu până la 50 % cu ajutorul procedurilor telematice.

Din aceeași categorie...

Back to top button