SustenabilitateTop News

1.099 km autonomie pentru un camion electric Futuricum

Un camion electric Futuricum, produs de compania elvețiană Designwerk, ar fi stabilit pe circuit un record de autonomie cu o singură încărcare de 1.099 km.

Până acum, producătorii tradiționali de camioane au lansat doar modele electrice pentru operațiuni urbane, cu autonomie limitată la 200-250 km. În curând, Mercedes va începe să producă modelul eActros, cu autonomie de până la 400 km.

1.099 km autonomie pentru un camion electric Futuricum

Există însă și producători mai mici care par a avea rezultate mult mai bune în acest domeniu. Un exemplu este Designwerk, care produce un model Futuricum, bazat pe un șasiu Volvo, cu autonomie de 760 km.

De aceea, Volvo Trucks a cumpărat 60% dintre acțiunile Designwerk, pe care vrea să o transforme într-o subsidiară care să se ocupe de proiectele electrice speciale, de serie mică.

Camionul electric cu autonomie de 760 km a fost achiziționat de DPD Elveția, care îl operează începând din această primăvară. Acum, Designwerk încearcă să demonstreze că această autonomie poate fi depășită.

VEZI ȘI: Volvo FH XXL Peaky Blinders (FOTO)

Încercarea de record mondial va fi organizată împreună cu DPD și Continental. Potrivit informărilor oficiale, prima tentativă va avea loc astăzi. Potrivit unor informații neoficiale, camionul electric Futuricum a depășit deja autonomia de 1.000 km, cu o singură încărcare, pe circuit.

Informațiile sunt confirmate de o fotografie postată pe site-ul înființat pentru această tentativă, în care numărul de înmatriculare al camionului a fost înlocuit cu plăcuța R2R 1099 (Road to Record 1099 km).

Tentativă de record de autonomie cu un camion electric

Din aceeași categorie...

Back to top button