BusȘtiri

Solaris livrează 11 autobuze Urbino 12 în orașul croat Dubrovnik

Polonezii de la Solaris vor livra până la finalul anului 11 autobuze Urbino 12 companiei de transport public urban din orașul croat Dubrovnik.

În ultimii ani, producătorul polonez Solaris a devenit cunoscut pentru modelele electrice pe care le produce. Dar în continuare, polonezii vin cu autobuze echipate doar cu motoare diesel care sunt omologate conform noilor standarde Euro VI D.

Solaris livrează 11 autobuze Urbino 12 în orașul croat Dubrovnik

Iar clienții nu se feresc să achiziționeze astfel de vehicule. Cea mai nouă comandă recepționată de Solaris a venit din Croația. Mai precis Libertas Dubrovnik d.o.o., compania care face transport local de persoane a comandat 11 exemplare Solaris Urbino 12 echipate cu motoare diesel.

Cele 11 autobuze vor fi livrate până la jumătatea anului viitor, astfel încât, orășelul din Croația să poată face față fluxului mare de turiști veniți în timpul concediilor de vară.

Comanda valorează 2.5 milioane de euro, iar toate cele 11 autobuzele vor fi livrate cu o perioadă de garanție de 4 ani.

Motoarele diesel cu norme Euro VI D dezvoltă 270 kW și sunt echipate cu o transmisie automată. Fiecare autobuz are o capacitate de 85 de persoane, 24 dintre acestea având locuri pe scaune.

VEZI ȘI: Din 2020, cresc taxele de trecere pentru camioane la tunelul rutier Mont Blanc

Fiecare autobuz va fi echipat cu un sistem de supraveghere video pentru pasageri, dar și cu o cameră video care va filma traficul. De asemenea, polonezii vor echipa autobuzele cu un sistem Wi-Fi, un sistem de afișaj electronic cu LED pentru pasageri și cu aer condiționat.

În urma acestui contract, orașul Dubrovnik a devenit primul municipiu din Croația care folosește autobuze urbane semnate de Solaris.

Din aceeași categorie...

Back to top button