SustenabilitateTop News

11 autogunoiere electrice Renault D Wide Z.E. în Neuilly-sur-Seine

Municipalitate din Neuilly-sur-Seine (de lângă Paris) a decis să comande alte 10 autogunoiere electrice Renault D Wide Z.E., după aproape un an de operare cu primul camion fără emisii.

Camioanele vor fi operate de compania SUEZ Recyclage & Valorisation. Ele vor fi folosite pentru colectare de deșeuri în Neuilly-sur-Seine și, în funcție de tipul de deșeuri, și din Saint-Ouen sau Gennevilliers.

11 autogunoiere electrice Renault D Wide Z.E. în Neuilly-sur-Seine

Renault Trucks a livrat primul camion electric D Wide Z.E. pentru colectare de deșeuri în Neuilly-sur-Seine în iulie 2020. Operațiunile s-au bucurat de succes, dar au și permis unele ajustări tehnice, precum programarea încălzirii cabinei sau optimizarea operării echipamentelor, inclusiv numărul de cicluri de compactare, numărul de scuturări sau viteza mecanismelor.

VEZI ȘI: Ce sunete suplimentare emit camioanele electrice Volvo (VIDEO)

”Un contract de asemenea mărime arată maturitatea tehnologiei electrice și entuziasmul din piață. Camioanele noastre electrice îndeplinesc cerințele operaționale ale clienților, iar obstacolele pentru achiziție sunt din ce în ce mai puține”, a declarat Christophe Martin, Director General al Renault Trucks Franța.

Productorul francez vrea ca 10% din vânzările sale să fie reprezentate de vehicule electrice până în 2025.

”Camioanele electrice fac parte dintr-un proiect ambițios de reducere a amprentei de carbon din Neuilly-sur-Seine. Cu aproape 40% din flota municipală compusă din vehicule electrice, orașul nostru este un pionier în decarbonizarea serviciilor publice”, a spus și Jean-Christophe Fromantin, primarul orașului Neuilly-sur-Seine Mayor, cu 63.000 de locuitori.

Din aceeași categorie...

Back to top button