11 șoferi de camion români arestați în Franța pentru furt din camioane

11 șoferi de camion români arestați în Franța pentru furt din camioane
11 șoferi de camion români cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani au fost arestați în Franța, fiind acuzați de furt din camioane.

După o anchetă de câteva luni, pe 29 ianuarie 2020, Jandarmeria din Franța a arestat 9 șoferi de camion români la Meung-sur-Loire și pe A10 la Loiret. Aceștia sunt acuzați de furt din camioanele oprite pe timpul nopții în zonele de parcare din Franța.

11 șoferi de camion români arestați în Franța pentru furt din camioane

A doua zi, jandarmii francezi au arestat alți doi șoferi de camion, tot români, care se deplasau într-un camion la Mer, în Loir-et-Cher.

Odată cu aceste arestări, Jandarmeria franceză a anunțat că a destructurat o grupare de hoți din camioane. Conform autorităților franceze, aceștia ar fi furat de cel puțin 24 de ori din camioanele care au circulat în regiunea Centru-Val-de-Loire în ultimul an, paguba ridicându-se la cel puțin 2 milioane de euro.

Gruparea alegea cele mai valoroase mărfuri, cum ar fi alcool, parfumuri, produse cosmetice și îmbrăcăminte de marcă.

VEZI ȘI: 23 de suspecți arestați în Franța și Olanda într-un caz de trafic cu migranți

Hoții sustrăgeau marfa prin tăierea prelatei semiremorcii camioanelor oprite pe timpul nopții în unele zone de parcare. Când găseau mărfurile dorite, aceștia transferau marfa într-un alt camion, cu care plecau în România, unde comercializau mărfurile pe piața neagră.

Pentru a face față acestui val de furturi, Jandarmeria a activat un grup de lucru regional, care a identificat presupușii autori.

În timpul arestărilor, jandarmii au găsit cinci semiremorci încărcate cu mărfuri furate îndecursul unei singure săptămâni în valoare de 255.000 de euro. Atât semiremorci, cât și bunurile au fost confiscate, fiind considerate probe.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.