In FocusȘtiri

Se caută șoferi pentru Parlamentul European

Oficiul European pentru Selecția Personalului (ESPO) a publicat o cerere de ofertă pentru crearea unei baze de date permanente în care vor fi selectați 110 șoferii ce vor funcționa la Parlamentul European.

Parlamentul European constituie în prezent o bază de date cu candidați care ar putea fi recrutați ca agenți contractuali – șoferi (în grupa de funcții I).

Agentul contractual va avea sarcina de a asigura funcția de șofer, sub supravegherea unui funcționar sau a unui agent temporar. Cu titlu orientativ, sarcinile pot fi rezumate după cum urmează: transportul de personalități, funcționari ai Parlamentului European și vizitatori, transportul de bunuri, documente și corespondență, asigurarea securității persoanelor și a bunurilor în timpul transportului, asigurarea bunei funcționări a vehiculului și a dotărilor acestuia, dacă este cazul, efectuarea unor sarcini administrative sau de sprijin logistic.

Se caută șoferi pentru Parlamentul European

Pentru a putea candida pentru acest post, trebuie să fi absolvit învățământul obligatoriu și să aveți o experiență profesională de cel puțin 2 ani în calitate de șofer pentru transport persoane.

Pentru a putea aplica trebuie să fiți cetățeni ai unui stat membru al UE și să aveți acces la drepturile civile, adică să nu aveți vreo condamnare. Să aveți capacitatea de a exercita sarcinile și să fiți în conformitate cu legile naționale, în ceea ce privește serviciul militar. De asemenea, și foarte important este să aveți cunoștințe aprofundate (cel puțin la nivelul C1) al unuia dintre cele 24 de limbi din cadrul UE, iar cunoașterea a unei a doua limbi, dintre franceză, engleză și germană, să fie cel puțin la nivelul B2.

VEZI ȘI: Iveco Daily Euro 6 și-a făcut debutul pe piață

Candidații selectați vor fi recrutați pentru o perioadă inițială de un an, cu posibilitatea reînnoire a contractului, locul principal de desfășurare a activității fiind, desigur, orașul Bruxelles.

În ceea ce privește salariul, acesta este de 1,907.24 euro / luna, la care s-ar mai putea adăuga diferite cote. Candidatul va lucra în schimburi flexibile, atât noaptea cât și în zilele de sărbătoare.

Cei care îndeplinesc cerințele pot aplica până la 18 mai 2016 ora 13:00 (ora României), prin intermediul site-ul EPSO, la următorul link – https://europa.eu/epso/apply/jobs/cast/2016/drivers/index_ro.htm

În plus, înainte de angajare, solicitanții vor fi supuși unor teste de aptitudini și discuții teoretice și practice.

Candidații selectați vor fi incluși într-o listă de recrutare, valabilă până la 31 decembrie 2019.

Cum selectează și recrutează Parlamentul European?
Candidatura va fi analizată pe baza calificărilor și a experienței profesionale, în funcție de criteriile enumerate în cererea de exprimare a interesului.

Numele celor 300 de candidați care au obținut cel mai bun punctaj în urma procedurii de selecție și care îndeplinesc condițiile generale și specifice precizate în cererea de exprimare a interesului vor fi înregistrate în baza de date și nu vor fi publicate sub nicio altă formă. Rezultatele procedurii de selecție vor fi publicate în conturile EPSO ale candidaților.

Trebuie să știți că înscrierea în baza de date nu constituie o garanție de angajare. Baza de date va fi utilizată doar de Parlamentul European. Pe măsură ce apar posturi vacante, departamentele care au nevoie să recruteze vor consulta baza de date și vor invita la interviu candidații ale căror profiluri corespund cel mai bine cerințelor pentru posturile respective. Este posibil ca, pe lângă interviu, să fie organizate o serie de teste teoretice și practice. Candidații vor trebui să pregătească pentru interviu documentele justificative care atestă faptul că îndeplinesc toate condițiile precizate în cererea de exprimare a interesului.

În funcție de rezultatul interviului, candidaților li se poate face o ofertă de angajare.

Procedura de selecție este organizată de Parlamentul European, cu sprijinul tehnic al Oficiului European pentru Selecția Personalului (EPSO). Pentru întrebări referitoare la procedură, scrieți la adresa: ACdrivers2016@ep.europa.eu

Toți candidații vor beneficia de șanse egale de a-și demonstra capacitățile. Mai multe detalii despre egalitatea de șanse și nevoile speciale.

Demarați procedura de înscriere

  1. Citițicererea de exprimare a interesului.

Asigurați-vă că îndepliniți condițiile de participare enunțate în acest document cu caracter juridic obligatoriu.

  1. Creați-vă contul EPSO(dacă nu aveți încă un cont).
    Pentru instrucțiuni, consultați manualul nostru pentru înscrierea on-line (EN).
  2. Completați formularul de înscriere on-line.

Dacă aveți nevoie de îndrumări cu privire la depunerea dosarului de candidatură, vă rugăm să contactați EPSOdin timp, deoarece termenul standard în care acesta răspunde în prezent este de minimum 3 zile lucrătoare.

Trebuie să completați formularul de înscriere (în engleză, franceză sau germană) în contul dvs. EPSO și să îl validați până la data de: 18 mai 2016, ora12:00, ora Bruxelles-ului (13:00, ora României).

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe FacebookInstagramTwitterYouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button