BusȘtiri

127 de autobuze MAN Lion’s City pentru serviciul de transport public din Oslo

Începând din această toamnă, compania de transport public Unibuss, din orașul Oslo, operează 127 de autobuze MAN Lion’s City.

Cea mai nouă generație de autobuze destinate transportului urban vor circula pe bază de combustibili bio (HVO), Unibuss având un angajament ferm în ceea ce privește protecția mediului înconjurător.

127 de autobuze MAN Lion’s City pentru serviciul de transport public din Oslo

Zona din jurul orașului Oslo este extrem de diversă, un adevărat paradis pentru cei pasionați de artă, natură sau istorie. În același timp însă orașul este într-o permanentă dezvoltare, Oslo fiind una dintre capitalele care înregistrează cele mai mari creșteri din Europa.

Un număr mai mare de locuitori, cartiere noi, dar și un număr din ce în ce mai mare de turiști înseamă în același timp și mai multe provocări pentru companiile de transport public din oraș.

În plus, autoritățile din Oslo, la fel ca cele din multe alte metropole din zona scandinavă, și-au propus să reducă semnificativ amprenta de carbon generată de sistemul de transport public local. Tocmai de aceea Unibuss a decis să achiziționeze 127 de autobuze MAN Lion’s City.

Autobuzele vor fi folosite pe rute urbane, dar și să lege diverse puncte din jurul orașului Oslo, inclusiv cu Vestre Aker, un district aflat la nord-vest de Oslo, Nesøya, o insulă mică din Asker, și Bærum, o municipalitate în regiunea Viken.

VEZI ȘI: Concernul imobiliar Indotek va achiziționa un pachet de acțiuni în cadrul Waberer’s

Primul lot de autobuze MAN Lion’s City a fost livrat deja în luna iunie, iar toate cele 127 de vehicule sunt operaționale din această toamnă, transportând localnicii și turiștii în siguranță și în condiții prietenoase cu mediul.

În completarea celor 23 de autobuze MAN Lion’s City GL, de 18.75 metri lungime și cu 57 de locuri, au fost livrate și 71 de autobuze MAN Lion’s City L LE care au o lungime de aproape 15 metri și 49 de locuri. Toate aubuzele articulate, cu podea joasă, sunt echipate cu motorul diesel D2066 LUH.

MAN a livrat și 33 de autobuze MAN Lion’s City LE către Unibuss. Acest model are o lungime de 12 metri și 43 de locuri și vine echipat cu un motor de 290 CP, diesel D0836 LOH, care de asemenea folosește combustibili bio HVO. Optând pentru acest tip de combustibil, în locul celui clasic, emisiile de CO2 se vor reduce cu până la 90%.

Toate cele trei tipuri de vehicule corespund normelor de poluare Euro VI.

Din aceeași categorie...

Back to top button