Știri

14.000 de euro amendă, după ce a parcat camionul pe pista de biciclete

Un șofer care a parcat camionul pe pista de biciclete în Bochum, Germania, a ajuns să plătească la final o amendă de peste 14.000 de euro.

Ai grijă unde parchezi camionul în Germania! S-ar putea ca în final acest lucru să te coste mult mai mult decât o amendă pentru parcare într-un loc interzis.

14.000 de euro amendă, după ce a parcat camionul pe pista de biciclete

Acest lucru l-a aflat și un șofer care a parcat camionul pe pista de biciclete în Bochum. La final, acesta a ajuns să plătească o amendă de peste 14.000 de euro, cea mai mare dată vreodată în orașul german pentru o “parcare pe pista de biciclete”.

În ultimele trei luni poliția din Bochum a desfășurat mai multe acțiuni de control în zona Opelring și Altenbochum după ce locatarii de aici au reclamat că numeroși șoferii de camion parchează în zonă și blochează accesul pe străzi, locurile de joacă și chiar intrările în zonele rezidențiale. În plus, aceștia neavând toalete publice în zonă, șoferii folosesc își fac nevoile pe unde apucă.

În total, în această perioadă poliția a dat peste 200 de amenzi, iar cea de pe data de 19 ianuarie a fost una record. În jurul orei 8 dimineața o echipă de control a constatat că un șofer și-a oprit camionul pe strada Grete-Schickedanz chiar pe pista de biciclete. Polițiștii i-au solicitat șoferului să mute camionul și să plătească amenda pentru parcare în loc nepermis.

VEZI ȘI: Cereri record pentru sistemul Sideguard Assist de la Mercedes-Benz Trucks

Șoferul de 57 de ani care conducea un camion înmatriculat în Nürnberg a fost extrem de recalcitrant și a vociferat îndelung la decizia poliției, fără să-și mute camionul de pe pista de biciclete. În aceste condiții, polițiștii au cerut ajutorul unui echipaj de la poliția de autostradă care a trecut la verificarea amănunțită a tuturor documentelor, inclusiv a cardului tahograf.

Aceștia au constatat că în ultimele 28 de zile calendaristice șoferul a avut mai multe depășiri ale limitei de viteze și că șoferul a avut zilnic încălcări ale perioadelor de condus și odihnă. Aceștia au întocmit un proces verbal cu toate încălcările constatate, iar în final amenda pentru toate încălcările legislației a fost de 14.200 de euro. Plus 20 de euro amenda pentru parcarea pe pista de biciclete.

Din aceeași categorie...

Back to top button