142.000 de femei lucrează în Franța în sectorul de transport

142.000 de femei lucrează în Franța în sectorul de transport
Procentul de femei din sectorul de transport din Franța este unul cu o creștere mult mai accentuată decât cel al bărbaților, arată un raport recent al meseriilor din transport.

Potrivit raportului, în sectorul de transport lucrează 142.000 de femei, reprezentând 20% din totalul angajaților din aceată ramură a economiei. Același raport menționează că în 2019, procentul de femei care au îmbrățișat meseria de șofer în sectorul de transport a crescut cu 11%.

142.000 de femei lucrează în Franța în sectorul de transport

39% dintre șoferii care lucrează în transportul medical sunt femei, un procent care în ultimii ani a rămas constant. În trasportul pasagerilor, 28% din numărul total al angajaților sunt femei, în timp ce în sectorul transporturilor de mărfuri, procentul este de 63% în favoare femeilor.

Femeile sunt cele care domină pozițiile de management sau pe cele de Vânzări/Achiziții. În contrast cu procentele de peste 50% din sectoarele amintite mai sus, în pozițiile din departamentele de mentenanță doar 5% dintre angajați sunt femei.

VEZI ȘI; Acțiune de control a traficului de mărfuri periculoase pe A 2 în Germania

Din totalul femeilor care activează în acest sector, 52.000 ocupă funcția de șofer, iar spre deosebire de anul trecut, procentul acestora din totalul angajaților a crescut de la 10 la 11%.

Follow #infotrucker