ȘtiriTop News

1.442 de kilometri parcurși într-o zi, fără card tahograf

Un șofer ucrainean angajat la o companie din Polonia a stabilit un record greu de egalat: aproape 1.450 de kilometri parcurși într-o zi, fără card în tahograf.

Controlul ITD a avut loc recent, pe ruta S7 de lângă Olsztyn. Inspectorii au oprit atunci un camion înmatriculat în Polonia, dar condus de un șofer ucrainean, care efectua o cursă domestică, încărcat cu role de hârtie.

1.442 de kilometri parcurși într-o zi, fără card tahograf

Oficialii au descoperit rapid că șoferul nu avea cardul introdus în tahograf, iar acesta a recunoscut că a condus de mai multe ori în această manieră în ultimele zile.

După un control mai riguros al aparatului, inspectorii ITD au descoperit că șoferul parcursese peste 1.700 de kilometri fără card în tahograf, în ultimele patru zile.

VEZI ȘI: Marea Britanie rămâne fără șoferi. Străinii pleacă la companii de transport din UE

Nimic extraordninar până acum, numai că din acești kilometri, 1.442 au fost parcurși într-o singură zi, pe 11 mai. Chiar și la o viteză medie de 90 km/h, ”performanța” înseamnă puțin peste 16 ore de condus.

Împotriva companiei de transport au fost pornite procedurile administrative, dar ITD nu a specificat care ar putea fi pedeapsa. În schimb, șoferul a fost amendat pe loc cu 2.000 de zloți (aproximativ 440 de euro).

Din aceeași categorie...

Back to top button