15 tone de tigări de contrabandă confiscate la Calais și Dunkerque

15 tone de tigări de contrabandă confiscate la Calais și Dunkerque
Agenții vamali din regiunea Hauts-de-France au confiscat în luna octombrie aprox. 15 tone de tigări de contrabandă, în valoare de 6.5 milioane de euro.

În perioada 6 – 21 octombrie 2019, agenții vamali din Calais și Dunkerque au confiscat 14.9 tone de tigări de contrabandă din mai multe camioane care aveau ca destinație Marea Britanie.

15 tone de tigări de contrabandă confiscate la Calais și Dunkerque

Duminică, 6 octombrie, în timpul unui control în terminalul de feribot, ofițerii vamali ai Brigăzii de Coastă din Calais au oprit pentru verificări un camion înmatriculat în România. Din documentele prezentate de șofer reieșea faptul că acesta efectua un transport în regim grupaj din Germania în Marea Britanie.

Vameșii francezi au decis să aprofundeze controlul și, după ce au trecut de primul rând de paleți, au descoperit 6 paleți înfoliați care conțineau cutii maro, fără marcă comercială. În urma verificării acestora, au fost descoperite 32.540 de pachete de țigări cu timbre fiscale din Luxemburg, care aveau o greutate totală de 1.626 kilograme.

Cinci zile mai târziu, pe 11 octombrie, în terminalul de feribot de la Loon-Plage, în zona de export, agenții vamali din Dunkerque controlează un camion frigorific olandez.

15 tone de tigări de contrabandă confiscate la Calais și Dunkerque

Chiar dacă documentele de transport indică o încărcătură de biscuiți cu ciocolată, oficialii vamali au observă că de fapt este încărcat cu pachete de chipsuri expirate de mai bine de trei luni.

VEZI ȘI: Creștere a camioanelor cu normă de poluare Euro VI în Germania

Confuzați, vameșii au aprofundat controlul. Aceștia au descoperit, în spatele primilor patru paleți, 22 de paleți conținând 28.800 de pachete de țigări marcate „fără taxe vamale”, ce aveau o greutate totală de 5.760 de kilograme.

Pe 19 octombrie, agenții vamali de la Eurotunnel (Calais) au selectat pentru control un camion înmatriculat în România al cărui șofer declară că transportă produse alimentare.

15 tone de tigări de contrabandă confiscate la Calais și Dunkerque

În urma verificărilor încărcăturii, agenții au descoperit, ascunse în spatele paleților de produse alimentare, cutii în care erau pachete de țigări. În total, au fost descoperite 5.199 de kilograme de țigarete.

În cele din urmă, pe 21 octombrie, agenții vamali din Dunkerque, tot în terminalul de feribot Loon-Plage, au descoperit 2.325 de kilograme de țigări, ascunse în partea din fața a unui camion înmatriculat în Olanda.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.