16 autobuze electrice articulate Solaris Urbino 18 pentru Craiova

16 autobuze electrice articulate Solaris Urbino 18 pentru orașul Craiova
Producătorul polonez Solaris a semnat un contract cu autoritățile din Craiova pentru livrarea a 16 autobuze electrice articulate Urbino 18.

Solaris și autoritățile locale din Craiova, cel de-al 6-lea oraș ca mărime din România, au semnat un contract de achiziție a 16 autobuze elecrice articulate Urbino 18.

16 autobuze electrice articulate Solaris Urbino 18 pentru Craiova

Conform contractului, livrarea celor 16 autobuze electrice articulate, cu lungimea de 18 metri, ar urma să aibă loc, cel târziu, până la finalul anului 2021. Prețul plătit de autoritățile din Craiova este de 12 milioane de euro, iar o parte din valoare este susținută din fonduri europene.

Fiecare unitate Solaris Urbino 18 este echipat cu un motorul electric central ZF CeTrax cu o putere de 240 kW.

Contractul prevede și 20 de stații de reîncărcare. Pe timpul zilei, autobuzele vor putea fi reîncărcate prin intermediul unor stații de reîncărcare cu pantograf (acestea coboară din stația de reîncărcare), în timp ce noaptea, aceastea vor putea fi reîncărcate la priză.

VEZI ȘI: IVECO S-Way debutează în cursele de camioane alături de Hahn Racing și Schwabentruck

Fiecare Solaris Urbino 18 care va ajunge pe străzile din Craiova va fi echipat cu aer condiționat, WiFi, porturi USB, un sistem pentru informarea călătorilor și un sistem de monitorizare alcătuit din șapte camere video.

Craiova este al doilea oraș din România care optează pentru autobuze electrice Solaris, după Cluj-Napoca.

Follow #infotrucker