Știri

16 persoane descoperite la Nadlac într-un camion condus de un șofer turc

Polițiștii de frontieră de la Nadlac au descoperit 16 persoane din Siria, Irak, Turcia și Egipt, ascunse într-un camion cu piese, condus de un șofer turc.

Pe 19 februarie 2020, în jurul orei 18.30, la PTF Nădlac II s-a prezentat, pe sensul de ieşire din România, un șofer turc, în vârstă de 52 ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România.

16 persoane descoperite la Nadlac într-un camion condus de un șofer turc

Conform documentelor de însoţire a mărfii, camionul era încărcat cu piese auto, având ca destinaţia Franţa. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport.

Astfel, în semiremorca camionului, printre piesele auto transportate au fost descoperite ascunse 16 persoane (12 bărbați, o femeie și trei minori) care intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din Europa de Vest.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak, Turcia și Egipt, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani, iar minorii între 1 și 12 ani.

VEZI ȘI: Noul sistem de taxare din Bulgaria ar putea genera timpi de așteptare mai mari la frontieră

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul turc şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini descoperiți ascunși, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

16 persoane descoperite la Nadlac într-un camion condus de un șofer turc

Din aceeași categorie...

Back to top button