161 de infracțiuni depistate de polițiștii francezi în 4 zile de controale

161 de infracțiuni depistate de polițiștii francezi în 4 zile de controale
Polițiștii francezi din regiunea Ile-de-France au derulat timp de 4 zile acțiuni ample de control a traficului greu de mărfuri, în cadrul cărora au depistate 161 de infracțiuni.

Scopul acțiunilor de control a fost acela de a combate concurența neloială și a fost dirijată de Direcția regională și Interdepartamentală a Echipamentelor și Dezvoltării (DRIEA) alături de inspectori de poliție specializați în domeniul transportului rutier.

161 de infracțiuni depistate de polițiștii francezi în 4 zile de controale

În cele 4 zile de controale, au fost organizate 5 puncte strategice de verificare pe drumurilor naționale, autostrăzi sau în zonele de încărcare. În toată această perioadă au fost verificate 345 de vehicule comerciale care au tranzitat regiunea Ile-de-France, inclusiv 154 de utilitare ușoare.

VEZI ȘI: COVID-19: Austria a introdus carantina obligatorie de 14 zile pentru români

Această acțiune a avut mai multe ținte: respectarea cabotajului, verificarea tonajului și a dimensiunilor acestora, detectarea fraudelor asupra tahografelor, detectarea fraudelor asupra sistemelor AdBlue și respectarea timpilor de condus și odihnă.

Prin toate aceste verificări, inspectorii din Ile-de-France s-au asigurat că vehiculele de transport sunt sigure atât pentru șoferii care le conduc, dar și pentru ceilalți participanți la trafic. Totodată, aceștia au vrut să verifice dacă sunt încălcate regulile competiției (competiție neloială).

Pe lista celor 161 de infracțiuni descoperite au fost următoarele: supraîncărcarea vehiculelor ușoare, fraudarea tahografului cu magneți, fraudarea cardului tahograf, absența unor certificate și absența licenței de transport pentru transport intracomunitar.

Follow #infotrucker