ȘtiriTop News

Danemarca: 162 de vehicule de marfă verificate în cadrul unui amplu control

Vineri, 16 septembrie, 162 de vehicule grele de marfă au fost verificate de Tungvognscenter Nord (TCN) în cadrul amplu control, în Herning, Danemarca. Deși a fost consemnat un număr mare de încălcări, evoluția este una pozitivă, spune poliția daneză.

Tungvognscenter Nord aflat sub coordonarea Poliției din Jutlanda de Nord, acoperă și districtele învecinate din Jutlanda Centrală și de Vest și Jutlanda de Est. Vineri, 16 septembrie, în intervalul orar 09:00 – 16:00, TCN a coordonat și a efectuat un amplu control al traficului greu în zonele de odihnă Søby Vest și Søby Øst, Herning.

Danemarca: 162 de vehicule de marfă verificate în cadrul unui amplu control

Așa-numitul control multiplu a fost efectuat în colaborare cu Administrația Rutieră Daneză, Administrația Alimentară Daneză, autoritățile veterinare, Agenția Daneză de Protecție a Mediului, Inspectoratul Danez al Muncii, Forțele de Apărare Daneze, departamentul operațional de trafic al Poliției din Jutlanda de Nord și standul de testare a frânelor din cadrul poliție.

„Scopul unui astfel de control multiplu, cu atât de multe părți implicate, este acela de a controla pe scară largă traficul de vehicule grele de marfă și autoutilitare în Danemarca”, explică comisarul de poliție Claus Kjær-Pedersen, care conduce TCN.

VEZI ȘI: T&E solicită eliminarea camioanelor și autobuzelor diesel până cel târziu în 2035

Potrivit poliției, controlul a vizat șoferul, vehiculele, repectiv marfa transportată și nu numai. S-au verifică contractele de muncă și condițiile de angajare, precum și documentele șoferului (permis de conducere, atestate, autorizații) care vizează direct activitatea acestuia. De asemenea, s-a verificat și dacă vehiculele corespund din punct de vedere tehnic.

Evoluția este pozitivă

În total, au fost verificate 162 de vehicule de marfă, din care 44 înmatriculate în străinătate, iar comisarul de poliție Claus Kjær-Pedersen se declară foarte mulțumit de eforturile depuse de toată lumea în timpul controlului – inclusiv de cei verificați.

„Am verificat destul de multe vehicule și, deși au fost constatate multe încălcări, tendința este clară, aceea că a existat o evoluție pozitivă în industria transporturilor”, declară Claus Kjær-Pedersen.

Danemarca: 162 de vehicule de marfă verificate în cadrul unui amplu control

Potrivit raportul poliției, în urma controlului efectuat în zona de odihnă Søby Vest și Søby East, Herning, s-au constatat:

  • o încălcare a legislației privind cabotajul (necompletarea documentelor);
  • cinci încălcări ale timpului de condus și perioadei de odihnă, (toți șoferi danezi);
  • trei încălcări ale legislației privind transportul de mărfuri (două cazuri de lipsă licență și unul de lipsă atestat șofer);
  • trei defecte tehnice (sistem de lumini și aspecte vizuale);
  • o încălcare privind dimensiunile vehiculului (înălțime 4,26 m față de maximul permis 4,10 m);
  • un caz de ansamblu modular conectat ilegal;
  • un caz de lipsă a permisului de conducere categoria B/E.

De asemenea, au fost verificate 24 de autoutilitare ușoare, dintre care 13 de marfă. La acestea se adaugă verificările și rezultatele de la alte autorități prezente în cadrul controlului.

Respectarea legislației rutiere

În timpul controlului, în jurul punctelor de control s-a efectuat o verificare generală a traficului. Astfel, au fost consemnate două abateri privind regimul de viteză la camioane în zona de 50 km/h, măsurate cu 87 km/h și respectiv 83 km/h (doi șoferi străini). Alte 28 de infracțiuni legate de depășirea vitezei au dus la 6 penalizări și 22 de suspendări a dreptului de a mai conduce.

Din aceeași categorie...

Back to top button