BusȘtiri

17 autobuze electrice MAN Lion’s City E comandate de orașul Hamburg

MAN a primit prima comandă pentru 17 autobuze electrice MAN Lion’s City E din partea companiei de transport public din Hamburg-Holstein.

Compania de transport public din Hamburg-Holstein (VHH) a fost prima care a comandat noul autobuz electric MAN Lion’s City E. Cele 17 autobuze, cu o lungime de 12 metri, vor fi livrate în cea de-a doua jumătate a anului 2020. MAN a dezvoltat un autobuz electric fiabil cu tehnologii de ultimă oră și care a fost adaptat necesităților de transport urban.

Contractul dintre MAN și VHH a fost semnat la Busworld 2019 în Bruxelles. VHH a ales MAN nu doar datorită caracteristicilor tehnice ale modelului MAN Lion’s City E, ci și a soluțiilor oferite de MAN Transport Solutions în ceea ce privește garanția, operațiunile de service și postgaranție în ceea ce provește e-mobilitatea.

VHH a primit deja un vehicul de test și care a început să fie folosit pe câteva rute de test din Hamburg. Obiectivul autorităților locale este să găsească soluții de mobilitate urbană care să ducă la reducerea emisiilor de noxe și a poluării fonice. Modelul MAN Lion’s City E setează noi standarde în ceea ce privește mobilitatea din viitor.

Modelul Lion’s City 12 E poate transporta până la 88 de pasageri.

Lipsa motorului termic a permis optimizarea spațiului din spate și crearea a patru locuri suplimentare, iar amplasarea bateriei pe plafon este o soluție optimă care permite intervenția rapidă în cazul unor probleme și scade riscul în cazul unor coliziuni în trafic. Capacitatea totală a autobuzului este de 88 de pasageri.

VEZI ȘI: Reutilizare bateriilor vehiculelor electrice în transportul public local

Motorul electric poate produce între 160 kW și până la maximum 240 kW. Bateria are o capacitate de 480 kWh și oferă o autonomie de până la 270 km în condiții ideale și 200 de kilometri în condiții de exploatare normală.

Anul acesta 15 autobuze electrice MAN vor fi testate în cinci orașe europene care să ducă la dezvoltarea unor soluții perfecte pentru transportul public urban complet electric.

Din aceeași categorie...

Back to top button