BusȘtiri

17 autobuze Solaris Urbino 12 vor transporta pasagerii din Gran Canaria

Solaris a demarat contractul semnat cu operatorul Guaguas Municipales prin care producătorul polonez de vehicule destinate transportului de călători va livra 17 autobuze Solaris Urbino 12.

Cele 17 exemplare vor face parte din flota companiei care desfășoară servicii de transport persoane în Gran Canaria. Livrarea ar urma să înceapă în următoarea perioadă, contractul în valoare de 3.9 milioane de euro urmând să fie finalizat până în 31 mai.

17 autobuze Solaris Urbino 12 vor transporta pasagerii din Gran Canaria

Solaris Urbino 12 dispune de două motoare electrice de 125 kW și de un set de baterii cu o capacitate de 200 kWh.

Standard, autobuzul vine cu o funcție pentru ridicarea/coborârea platformei de acces, aer condiționat, un sistem care detectează alcoolul din respirația șoferului și nu permite pornirea motorului, oglinzi încălzite, camere video pentru supravegherea călătorilor și a împrejurimilor, dar și un buton de urgență.

Fiecare autobuz Solaris Urbino 12 dispune de 103 locuri, dintre care 26 pe scaune. De asemenea, există locuri destinate persoanelor cu diabilități, iar accesul acestora se face prin intermediul unor rampe electrice.

În plus, vremea din Gran Canaria a impus și instalarea unui sistem de aer condiționat capabil să facă față unui autobuz complet ocupat.

Parteneriatul dintre Solaris și Guaguas Municipales datează din 2016, an în care polonezii au livrat 9 unități articulate Urbino 18 în Insulele Canare. Până acum, aproximativ 200 de autobuze Solaris se află pe drumurile din Spania.

Din aceeași categorie...

Back to top button