19 autoscări IVECO Magirus au intrat în dotarea pompierilor români

19 autoscări IVECO Magirus au intrat în dotarea pompierilor români
Pe 21 decembrie 2018, au intrat în dotarea pompierilor români 19 autoscări IVECO Magirus pentru intervenție și salvare de la înălțime.

Cele 19 autoscări IVECO Magirus produse la Ulm în Germania vor intra în dotarea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din mai multe județe din România, inclusiv la Școala de Subofițeri Pompieri de la Boldești.

19 autoscări IVECO Magirus au intrat în dotarea pompierilor români

Achiziția autoscărilor IVECO Magirus ce pot acționa până la înălțimi de 42 de metri este parte integrantă a conceptului de dezvoltare instituțională a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, inițiativă guvernamentală susținută încă de anul trecut, prin proiectul “Concept modern integrat pentru managementul situațiilor de urgență – VIZIUNE 2020” din cadrul POIM.

VEZI Și: Camioanele cu prelată ale Girteka Logistics cuceresc drumurile din Scandinavia

Începând cu anul 2017 au fost achiziționate din fonduri europene și distribuite către ISU din țară 55 de containere pentru suport logistic, 60 de autocamioane cu sistem hidraulic de încărcare, 27 de motopompe de mare capacitate, 18 complete de tabără mobilă pentru persoane sinistrate, 45 de autoscări de intervenție și salvare la înălțime, 38 de autospeciale pentru transport efective și echipamente de protecție personal etc..

De asemenea, au mai fost achiziționate echipamente și tehnică care să răspundă mai multor tipuri de risc și care să asigure nevoile operative pentru intervenția în situații de urgență generate de riscuri cu frecvență crescută de manifestare.

19 autoscări IVECO Magirus au intrat în dotarea pompierilor români

Valoare celor 19 autoscări IVECO Magirus se ridică la 51.425.701,82 lei, aproximativ 10,5 milioane de euro.

Vă reamintim că, recent, IGSU s-a dotat cu 300 de ambulanțe Renault Mastertip B 4×2, versiunea L2H2, echipate cu motor 2.3 litri Twin Turbo ce dezvoltă 170 CP.

Follow #infotrucker