Știri

2.544 euro amendă și 20 de puncte penalizare pentru folosirea magnetului

Sfârșitul lui 2015 va fi unul de neuitat pentru un șofer de camion, angajat al unei comapanii de transport din Italia, provincia Salerno.

Conform publicaíei Uomini e Trasporti, în data de 30 decembrie 2015, în regiunea Camposampierese, poliția municipală a oprit un camion care mergea spre Veneto pentru un control de rutină. În momentul în care agenții au început verificarea camionului și implicit a timpilor de condus și odihnă, aceștia au realizat că șoferul de camion nu avea cardul introdus în tahograf, motiv pentru care i-au aplicat acestuia o primă amendă.

Lipsa cardului tahograf le-a ridicat semne de întrebare agenților de poliție, care, au procedat la verificarea părților mecanice ale camionului. În urma controlului, aceștia au descoperit atașat pe transmisie un magnet, pus acolo pentru a inhiba înregistrarea parametrilor de către tahograf.

2.544 euro amendă și 20 de puncte penalizare pentru folosirea magnetului

O bună întrebare ar fi de ce șoferul nu avea un card tahograf în aparat atâta timp cât folosea un magnet pentru inhibarea inregistrării parametrilor pe tahograf?

VEZI ȘI: Timpii de conducere – cea mai nouă aplicație mobilă

Agenții de poliție nu au stat pe gânduri și au decis să-i aplice o sancțiune de 2.544 euro, atât pentru șofer cât și pentru compania de transport. De asemenea, șoferului de camion i s-a mai aplicat și o penalizare de 20 de puncte provocându-I un sfârșit de an de neuitat.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button