CamioaneȘtiri

2.9 miliarde de kilometri sunt parcurși lunar de camioanele conectate Scania

Camioanele conectate Scania aflate de pe drumurile din Europa parcurg lunar circa 2.9 miliarde de kilometri, oferind date importante pentru producătorul suedez.

În urmă cu doi ani, Scania lansa programul Flexible Maintenance, iar clienții au ales acest tip de contract pentru protejarea afacerilor.

2.9 miliarde de kilometri sunt parcurși lunar de camioanele conectate Scania

Prin intermediul acestui sistem, camioanele conectate Scania oferă informații cu privire la rutele parcurse și nu numai.

În prezent, aproximativ 90% dintre camioanele Scania moderne aflate pe drumurile din Europa sunt conectate și oferă date importante pentru producătorul nordic. Conform oficialilor, toată această flotă parcurge lunar circa 2.9 miliarde de kilometri.

Spre exemplu, în 2011, această valoare era de doar 62 de milioane de kilometri, semn că industria care se ocupă de transporturi a crescut considerabil în ultimii ani.

Spre exemplu, producătorul nordic oferă un program personalizat pentru clienții săi, în funcție de necesitățile acestora. Astfel, proiectul Flexible Maintenance poate avea mai multe componente, în funcție de alegerile făcute de clienți.

„Conectivitatea este o resursă impresionantă în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea. Volumul datelor primite de la camioanele noastre se dublează la circa 20 de luni.

VEZI ȘI: Continental a pregătit un asistent virtual pentru manevrele de schimbare de direcție

Inginerii beneficiază de toate aceste informații pentru a dezvolta funcții noi care pe viitor să poată fi integrate la nivelul vehiculelor”, a declarat unul dintre reprezentanții Scania din cadrul departamentului de cercetare și dezvoltare.

Datele colectate în sistem real-time sunt utilizate de inginerii Scania pentru a oferi informații prețioase cu privire la productivitate, consumul de carburant, dar și la modul în care activiteatea și traseul pot fi îmbunătățite.

Din aceeași categorie...

Back to top button