Bus

200.000 km într-un an pentru două autobuze electrice eCitaro

Două autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro au acoperit o distanță cumulată de 200.000 km într-un an de operațiuni pentru compania Egenberger din Thierhaupten, lângă Augsburg.

Egenberger a folosit cele două autobuze electrice eCitaro pe linia 506e a rețelei de transport public Augsburger Verkehrs- und Tarifverbund (AVV). Potrivit estimărilor companiei, cele două vehicule au economit în această perioadă peste 100 de tone de CO2.

200.000 km într-un an pentru două autobuze electrice eCitaro

”Împreună cu partenerul nostru tradițional Egenberger, suntem extrem de încântați de performanțele foarte bune ale lui eCitaro, mai ales că a fost folosit pe o rută regională de 20 km lungime”, a declarat Mirko Sgodda, șef de vânzări și marketing la Daimler Buses.

”Explorăm constant noi abordări în ce privește alinierea operațiunilor noastre cu îngrijorările de mediu și conservarea resurselor. Sistemul de propulsie modern al lui eCitaro, precum și sistemul de climatizare cu pompă de căldură, reprezintă un pas major în această direcție”, a spus și Paul Kienberger, Director General al companiei Egenberger.

De la 15 iulie 2020, cele două autobuze au circulat aproape în permanență între Zusmarshausen și Augsburg, o rută regională neobișnuită pentru autobuze electrice. Printre cele 21 de stații se numără și Spitalul și campusul Universitar din Augsburg, dar și centrul școlar Zusmarshausen, numărul de pasageri fiind unul ridicat.

VEZI ȘI: Primul autobuz electric eCitaro cu a doua generație de baterii litiu-ion

Autobuzele au pachete de baterii de 292 kWh, care sunt reîncărcate atât la capetele de linii, cât și pe traseu. Proiectul este subvenționat până în 2026 de guvernul federal german și de landul Bavaria.

Autobuzele eCitaro sunt utilizate alternativ cu modele Citaro hybrid. Acestea acoperă ruta 506, doar puțin mai lungă, servind ca bază pentru comparația performanțelor. Kilometrajul, consumul de energie și economiile de CO2 ale autobuzelor electrice pot fi urmărite în timp real pe site-ul Egenberger.

Autobuzele sunt echipate cu benzi LED colorate pentru marcarea intrărilor și ieșirilor, rampe pliabile la uși, spații vitrate suplimentare pe laterale, scaune Inter Star Eco cu spătar înalt și tetiere din piele, trei monitoare TFT pentru informarea pasagerilor, prize USB și router Wi-Fi.

Șoferii dispun de scaune cu încălzire și ventilare sau frigider pentru băuturi. Ei sunt complet separați de pasageri cu ajutorul unui ecran de protecție. Vehiculele au o viteză limitată electronic la 53 km/h și echipamente precum Preventive Brake Assist și Sideguard Assist.

Din aceeași categorie...

Back to top button