ȘtiriTop News

Aproape 200 de camioane controlate de GITD, în Polonia

În noaptea de 21 spre 22 mai, Inspectoratul General pentru Transport Rutier (GITD) a desfășurat o acțiune de control pe autostrada A1, lângă Grudziądz, în total, fiind verificate aproape 200 de camioane.

În cadrul acțiunii, inspectorii GITD au verificat, în special, corectitudinea înregistrării timpilor de lucru ai șoferilor de camion. În șase cazuri, au fost depistate nereguli în ceea ce privește conducerea fără diagramă sau card tahograf, precum și conducere cu magnet.

Aproape 200 de camioane controlate de GITD, în Polonia

Într-un caz, proprietarul unei companii de transport, după ce a terminat timpul de conducere, a folosit cardul tahograf al unui coleg, astfel încât să petreacă mai mult timp decât este permis de lege, la volanul camionului. Un alt șofer, și-a oprit tahograful prin atașarea unui magnet pe impulsorul cutiei de viteze.

De asemenea, a fost depistată o modificare a sistemului electric al camionului, care a permis șoferului să oprească tahograful în timp ce conducea. În acest caz, camionul a fost direcționat către un service pentru tahografe, unde dispozitivul a fost demontat și confiscat ca dovadă.

VEZI ȘI: Restricții de circulație pentru camioane de Corpus Christi, în Polonia

Inspectorii GITD a inițiat proceduri administrative împotriva transportatorilor depistați cu nereguli, amenzile fiind unele piperate. De asemenea, nici șoferii de camion depistați cu probleme nu au scăpat de amenzi.

Din aceeași categorie...

Back to top button