Logistica

2022 a fost cel mai bun an pentru Raben Group în România

Creșteri ale volumelor de marfă transportate atât la nivel național cât și la nivel internațional, noi investiții în flotă și în tehnologia testată RPA, deschiderea de noi conexiuni la nivel internațional, au făcut ca 2022 să fie cel mai bun an pe care Raben Group l-a avut în România.

La nivel de Grup, Raben a avut cea mai mare cifră de afaceri din ultimii 90 de ani de la înființare, realizând venituri de peste 2 miliarde de euro. Cifra de afaceri reprezintă o creștere de peste 25%, comparativ cu 2021. Filiala din România, a reușit o performanță chiar mai bună decât media Grupului.

2022 a fost cel mai bun an pentru Raben Group în România

Comparând 2022 cu anul precedent, Raben România a reușit o creștere de peste 45% a cifrei de afaceri, iar față de 2020, realizarea este de-a dreptul spectaculoasă: o creștere a cifrei de afaceri de peste 250%. O altă bornă a fost depășită de operatorul olandez în România în 2022: peste 500.000 de paleți au fost livrați pe parcursul anului trecut, o creștere de 33% față de anul precedent.

”În 6 ani am obținut o performanță excelentă, plecând de la zero. Rețeaua de 9 depozite proprii din România se maturizează și începe să funcționeze aproape de capacitatea pe care ne-am propus-o. Este adevărat că în ultimii doi ani, din cauza situației economice, am fost nevoiți să consumăm mai multă energie pentru a ne atinge obiectivele, dar le-am atins fără echivoc, ba chiar am reușit să le depășim. Cum a fost posibil acest lucru? Oferind soluții tehnologice rapide și moderne, servicii de transport și logistică de calitate, inovând și investind atât în dezvoltarea rețelei naționale de transport, dar, în același timp, oferind soluții de transport internațional extrem de competitive”, spune Tomasz Niezwicki, Director Regional CEE și Director General al Raben Logistics Romania.

VEZI ȘI: Raben Group își restructurează rețeaua cu șase locații Eurohub

Pentru 2023, compania așteaptă performanțe și mai bune. Două dintre depozitele existente în România își vor crește capacitatea operațională și se vor muta în locații noi, mai mari și mai moderne. Investițiile în remorcile de tip City Liner, care și-au dovedit deja eficiența sporită, vor continua.

De asemenea, sistemul de containere double-deck va fi utilizat intensiv, nu doar pe rutele naționale, ci și pe cele internaționale. Avantajele acestor soluții provin, nu numai din creșterea capacității de încărcare a mărfurilor pe rutele deja stabilite, ci și din scăderea timpului de tranzit și a numărului de manipulări pe care un transport de marfă trebuie să le suporte de la destinatar până la livrare.

Dacă 2022 a început cu 10 conexiuni internaționale directe, 2023 va aduce o adevărată revoluție a conexiunilor rapide pentru România. Peste 46 de conexiuni sunt deja în funcțiune pentru care timpul de tranzit a scăzut semnificativ. Un exemplu foarte clar este legătura cu Germania, pentru care timpul de tranzit a fost îmbunătățit până la 72 de ore, iar numărul conexiunilor a crescut de la 3 la 28, și nu se va opri aici.

Din aceeași categorie...

Back to top button