ȘtiriTop News

Din 2023, BAG devine Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM)

BAG își schimbă numele în Biroul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM), anunță Ministerul Transporturilor din Germania.

De la 1 ianuarie 2023, Biroul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) va deveni Biroul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM) pentru a reflecta mai bine întreaga gamă de sarcini care îi revin.

Din 2023, BAG devine Oficiul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM)

Schimbarea numelui a fost inițiată de Dr. Volker Wissing, ministrul federal pentru afaceri digitale și transporturi, în urma unui schimb de opinii cu echipa BAG în cadrul unei vizite la Köln în martie 2022.

„Cei aproximativ 2000 de angajați BAG fac o treabă excelentă și au încetat de mult să mai fie responsabili exclusiv de transportul de marfă. Printre altele, aceștia coordonează transportul refugiaților ucraineni, sunt persoane de contact pentru pregătirea în caz de urgență civilă și pun în aplicare programe de sprijin pentru bicicliști și transportul public. Biroul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) s-a impus ca un furnizor de servicii moderne și complete pentru toate aspectele legate de logistică și mobilitate. Acum facem această extindere vizibilă pentru lumea exterioară. Noul nume arată ceea ce face Biroul Federal pentru Logistică și Mobilitate (BALM)”, spune Dr. Volker Wissing, ministrul federal pentru afaceri digitale și transporturi.

VEZI ȘI: Terminalul de feriboturi din portul Frederikshavn a fost optimizat

„Continuăm să ne dezvoltăm sarcinile și competențele dovedite și ne conectăm fără probleme la sarcinile de astăzi și de mâine”, a declarat Christian Hoffmann, vicepreședinte al Biroului Federal pentru Transportul de Mărfuri.

Înființat în 1952

Pe lângă sediul central din Köln, BAG are 11 birouri locale și o filială la Berlin. În calitate de autoritate de control și de aplicare a legislației în domeniul transportului rutier de mărfuri, BAG este un punct de contact important pentru industrie, politică și public.

Una dintre sarcinile principale BAG este actualizarea strategiilor de control, a procedurilor de taxare și digitalizarea proceselor de aplicare a legii.

În plus, în calitate de autoritate de acordare a ajutoarelor de stat, BAG este responsabil de programele de sprijin pentru armonizarea taxelor de trecere (de minimis, formare și perfecționare), precum și de promovarea vehiculelor grele de marfă eficiente din punct de vedere energetic și/sau cu emisii reduse de CO2 și de echiparea autovehiculelor cu sisteme de asistență la frânare.

Noi sarcini adăugate în ultimii ani

Biroul Federal pentru Transportul de Mărfuri (BAG) este responsabil pentru pregătirea pentru situații de urgență civilă în domeniul transportului rutier și pentru coordonarea logistică între modurile de transport în situații de criză.

Din 2022 martie, echipa de criză a BAG funcționează la Köln, coordonând transportul refugiaților ucraineni care sosesc în Germania. În acest scop, a fost înființat un centru de situații speciale, care este deservit șapte zile pe săptămână. De asemenea, Biroul Federal este responsabil pentru programele de finanțare inovatoare și prietenoase cu clima. Unul dintre punctele de interes se axează pe utilizarea bicicletei și pe proiecte de pionierat în domeniul transportului public.

BAG este și agenția care gestionează proiectele pentru programele de ajutor de urgență pentru atenuarea efectelor pandemiei de coronavirus (inclusiv în sectorul transportului cu autocarul și aeroporturi). Monitorizarea pieței pentru toate modurile de transport constituie o bază importantă pentru deciziile privind politica de transport și proiectele legislative.

„Forumul federal pentru mobilitate”, înființat în acest an, este la dispoziția municipalităților, a statelor federale și a tuturor celorlalți actori ai mobilității moderne, ca pilot, centru de cunoștințe și punct de contact central al guvernului federal pentru consiliere și sprijin.

Din aceeași categorie...

Back to top button