ȘtiriTop News

22 de state UE nu au transpus noile reguli privind detașarea șoferilor

Comisia Europeană a lansat porceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva a 22 state UE, care nu au transpus prevederile Directivei 1057/2020 privind detașarea șoferilor în sectorul transporturilor rutiere.
Statele membre UE trebuiau să adopte și să publice, până la 2 februarie 2022, dispozițiile necesare pentru a se conforma Directivei 1057/2020. De asemenea, Statele membre trebuiau să informeze de îndată Comisia cu privire la aceasta.

Printre țările vest europene care nu și-au îndeplinit această obligație se numără Germania, Belgia, Olanda, Spania, Italia, Suedia și Austria.

22 de state UE nu au transpus noile reguli privind detașarea șoferilor

De asemenea, majoritatea țărilor central și est-europene (Bulgaria, Ungaria, Croația, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Republica Cehă) au întârziat în transpunerea noilor reguli europene privind detașarea șoferilor.

VEZI ȘI: Camioane blocate pentru lipsa declarației de detașare a șoferilor, în Suedia

Lista celor 22 de state UE care au primit Scrisoare de punere în întârziere din partea Comisiei Europene privind lipsa transpunerii noilor reguli europene privind detașarea șoferilor poate fi consultată aici sau aici.

România nu se regăsește pe această listă. Țara noastră a transpus la timp prevederile Directivei 1057/2020 în legislația națională, prin Ordonanța nr.12/2022, deși Guvernul României a contestat prevederile Pachetului Mobilitate 1, inclusiv ale noilor reguli privind detașarea șoferilor, la Curtea de Justiție UE.

Din aceeași categorie...

Back to top button