EconomicLogistica

23 centre de distribuție aprovizionează zilnic peste 3.000 de magazine din România

În ciuda perioadei mai dificile, marile lanțuri de retail sunt aprovizionate zilnic, în condiții de maximă siguranță, din cele 23 de centre de distribuție de pe întreg teritoriul României.

Pentru a se asigura că pe populația găsește pe rafturi toate produsele de care are nevoie, 23 de centre de distribuție naționale ale grupurilor Kaufland, Carrefour, LIDL, Metro, Profi, Mega Image, Auchan, REWE și Cora, care însumează peste 950.000 mp de spațiu de depozitare, aprovizionează zilnic cele peste 3.000 de magazine din România, arată o analiză a Dunwell.

23 centre de distribuție aprovizionează zilnic peste 3.000 de magazine din România

“Țara noastră dispune de stocuri suficiente de produse și nu vor exista probleme cu aprovizionarea magazinelor în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât tirurile care transportă mărfuri internaționale au primit undă verde pentru circulația în spațiul comunitar (UE), astfel că riscul ca depozitele și, ulterior, magazinele, să rămână fără mărfuri, este scăzut”, a declarat Marian Orzu, managing partner Dunwell.

Cu 14 centre de distribuție, zona Munteniei deține peste două treimi din suprafața totală a depozitelor din care sunt aprovizionate marile magazine, cu peste 615.000 mp, unde se desfășoară activitatea tuturor celor nouă mari lanțuri de retail din România.

În zona Bucureștiului regăsim majoritatea investițiilor în depozite, peste 400.000 mp fiind reprezentați de proiecte situate în zonele de Vest (Carrefour, LIDL, Profi, Cora), Nord (Auchan, Carrefour, Metro, REWE, Mega Image) dar și Sud (Mega Image).

Din cei aproximativ 250.000 mp de depozite din zona Transilvaniei sunt aprovizionate zilnic rețelele a cinci retaileri internaționali cu sute de magazine în centrul și vestul țării: Kaufland, Carrefour, LIDL, Profi și grupul REWE.

VEZI ȘI: Valabilitatea CPC pentru transportul ADR a fost prelungită până la 1 decembrie 2020

Clujul și împrejurimile rămân principala atracție de investiții în depozite pentru sectorul FMCG, aici fiind concentrate spații de depozitare de aproximativ 180.000 mp.

Lanțurile de retail LIDL, Profi și REWE din zona Moldovei sunt aprovizionate zilnic din depozitele acestora situate în Roman și Bacău, care totalizează peste 85.000 mp. Cea mai mare pondere a depozitelor este concentrată în Roman, acolo unde LIDL și Profi au depozite de peste 70.000 mp.

Cererile pentru livrări online au atins un nivel record
Cererile pentru livrări online ale marilor lanțuri de magazine au atins un nivel record, astfel că retailerii au alocat spații suplimentare în depozite pentru comenzile plasate virtual, arată Dunwell.

„În urma măsurilor luate de autorități pentru limitarea expunerii și ieșirii populației din case, marile lanțuri de magazine au înregistrat creșteri și de 30 – 50% ale volumelor de comenzi online cu livrare prin serviciile proprii de transport sau externalizate, după caz, firmelor de curierat”, a adăugat Marian Orzu.

De asemenea, creșteri înregistrează și depozitele companiilor de curierat sau a celor specializate în livrări de produse alimentare și non-alimentare, unde se raportează valori și de 10 ori mai mari ale comenzilor decât până acum.

Potrivit datelor Dunwell, jumătate din lanțurile de retail din România dețin o platformă online cu posibilitate de livrare sau ridicare din puncte specifice de lucru.

Din aceeași categorie...

Back to top button