InfrastructuraȘtiri

25 de ani de prezență Bergerat Monnoyeur și Cat în România

Bergerat Monnoyeur România, dealer Cat de peste 80 de ani și reprezentant exclusiv al producătorului american în România, a organizat în perioada 12-13 mai 2016 evenimentul Zilele Porţilor Deschise 2016.

Conceput sub sloganul „Împreună construim viitorul – soluţii noi, inteligente!”, evenimentul a coincis cu împlinirea a 25 de ani de activitate a grupului francez în România și a reunit un număr de peste 200 de parteneri din toată ţara şi a integrat sesiuni de networking, prezentare de produse şi tehnologii şi discuții în jurul programelor cu subvenţii europene.

Evenimentul Bergerat Monnoyeur a devenit unul de referinţă în cadrul industriei fiind locul în care reprezentanţii celor mai importante companii naționale se reunesc, pentru a descoperi tehnologii, produse şi servicii ce au capabilitatea de a simplifica munca şi de a eficientiza costurile operaţionale.

25 de ani de prezență Bergerat Monnoyeur și Cat în România

Cel mai dinamic moment al evenimentului l-a constituit sesiunea de demo, ce a cuprins demonstraţii de utilaje Cat de ultimă generație, dar şi prezentarea unei soluţii de cartografiere cu ajutorul dronelor.

Lansări în exclusivitate şi testare de produse
Printre produsele ce au putut fi testate s-a numărat autogrederul Cat 140M3, cu sistem Trimble GCS900 3D, buldozerul Cat D6N cu sistem Trimble GCS900 2D şi excavatorul Cat 323E cu sistem Cat Grade Control.

Autogrederul Cat 140M3 este un utilaj dedicat construcţiei și întreținerii de drumuri, dezvoltă o putere netă de 149kW, are o greutate operaţională de 19.935 kg şi este dotat cu o lamă de 4,3m. Integrarea sistemului de ghidare automată GPS Trimble GCS900 3D asigură utilajului o funcţionalitate sporită. Datorită informaţiilor oferite de acest sistem, lucrările sunt realizate mai eficient şi la un nivel mai ridicat de calitate.

[pullquote align=”full” cite=”Dan Pricope reprezentant MITHRAS Build” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Compania noastră beneficiază de tehnologiile puse la dispoziţie de către Caterpillar şi Trimble din anul 2011, fiind printre primii care au folosit nivelarea 3D cu staţie totală robotizată în România. Am conştientizat foarte repede că echipamentele și tehnologiile oferite de Bergerat Monnoyeur şi Sitech sunt singurele care pot atinge cele mai înalte standarde de calitate din domeniu. În acelaşi timp productivitatea a crescut cu 25-30%, iar costurile operaţionale s-au micşorat semnificativ datorită fiabilității echipamentelor și a costurilor reduse de întreţinere. Aceștia sunt factori decisivi în creşterea şi menţinerea competitivităţii, a calităţii și durabilității lucrărilor executate.[/pullquote]

Cat 323E este un excavator hidraulic dotat cu tehnologia Cat® GRADE. Cu ajutorul acestei tehnologii, operatorii reuşesc să crească eficienţa cu aproximativ 45% şi să realizeze lucrările cu 30% mai rapid. În cadrul evenimentului au fost prezentate, în premieră, şi avantajele liniei de produse Cat XE care cuprinde două încărcătoarele frontale pe roţi 966M XE şi respectiv 972M XE şi excavatorul hibrid 336F XE. Tehnologiile XE includ sisteme unice, inovative, menite să maximizeze eficiența utilajelor.

VEZI ȘI: Manageri români din transport premiați de IRU

De exemplu, pe excavatorul 336F L XE s-a instalat un distribuitor adaptiv ACS, care controlează electronic distribuitorul hidraulic principal pentru a folosi energia hidraulică doar atât cât este nevoie şi unde este nevoie.

De asemenea, încărcătoarele frontale 966M XE şi 972M XE vin cu o transmisie variabilă continuă care permite motorului să ruleze într-un interval eficient de rotații pe minut, indiferent de viteza la sol a utilajului. Toate utilajele dotate cu tehnologii XE au un consum cu până la 25% mai mic comparativ cu modelele Cat standard.

Programe cu subvenţii UE
În cadrul evenimentului au avut loc discuţii şi dezbateri despre programele cu subvenţii UE, oportunităţile pe care acestea le aduc, dar şi dificultăţile cu care se confruntă companiile ce le accesează.

[pullquote align=”full” cite=”Liviu Neagu” link=”” color=”#ff0000″ class=”” size=”14″]Subvențiile europene au reprezentat și reprezintă principalul motor de creștere în majoritatea țărilor central europene. Sperăm ca prin modificările legislative să se reușească accelerarea gradului de absorbție. Noile programe vor permite dezvoltarea tuturor companiilor indiferent de dimensiune sau domeniu de activitate.[/pullquote]

Eficientizare prin tehnologii de ultimă generaţie
Noua soluţie de cartografiere este dezvoltată de Caterpillar Inc cu Redbird şi presupune colectarea şi analizarea de date aeriene cu ajutorul dronelor, astfel încât companiile partenere să poată realiza un management de activitate mai eficient, mai sigur şi mai profitabil.

Analiza datelor se realizează prin intermediul platformei software Cardinal, un produs bazat pe tehnologie cloud. Platforma poate fi accesată de oriunde, oricând, şi oferă informaţii cadastrale atât în format 3D, cât şi 2D. Cu ajutorul soluţiei, managerii de proiect pot urmări în fiecare zi stadiul lucrărilor şi pot emite estimări precise de timp.

Caterpillar a folosit deja în România acest gen de cartografiere, pentru un studiu de fezabilitate a 5 cariere.

Descarcă revista online infoTrucker – https://www.infotrucker.ro/wp-content/uploads/2015/10/infotrucker_octombrie2015.pdf sau intră pe ISSUU

Urmărește #infotrucker pe Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

 

Din aceeași categorie...

Back to top button