SigurantaȘtiri

25% din accidentele de pe autostradă, din Germania, au drept cauză nerespectarea distanței de siguranță

25% din accidentele de pe autostradă, din Germania, au drept cauză nerespectarea distanței de siguranță între vehicule, conform poliției din Baden-Württemberg.

Nerespectarea distanței de siguranță în trafic este una dintre cele mai frecvente încălcări ale legislației atunci când vorbim de camioane.

25% din accidentele de pe autostradă, din Germania, au drept cauză nerespectarea distanței de siguranță

Poliția din Baden-Württemberg a publicat o statistică a accidentelor din ultima perioadă și dacă pe drumuri normale doar 8% dintre acestea se produc din această cauză, pe autostrăzi și drumuri express procentajul este de 25%.

Începând din 2019, pe autostrada A5, echipajele de poliție verifică respectarea distanței legale de siguranță între camioane cu mijloace moderne, iar în 2020 au fost constatate peste 10.000 de abateri de la legislației. Comparativ cu 2019, a fost înregistrată o creștere cu peste 3.000 de cazuri.

La nivel național, în Germania aceasta este zona cu cele mai multe accidente rutiere care au drept cauză nerespectarea distanței de siguranță, astfel că, poliția din Baden-Württemberg va mai monta în următoarele două luni alte patru sisteme de control a distanței între camioane.

Din totalul de cazuri constatate, o treime a fost în rândul șoferilor de camion, iar dintre aceștia în 5% din cazurile constatate, șoferilor li s-a suspendat și dreptul de a conduce pentru o lună. În ceea ce privește accidentele grave produse, care au drept cauză nerespectarea distanței de siguranță, în 80% din cazuri au fost implicate camioane.

VEZI ȘI: Scania va testa camioane autonome între Södertälje și Jönköping

După publicarea acestor statistici, reprezentanții poliției din Baden-Württemberg au anunțat intensificarea controalelor în trafic pe A5.

În cadrul unei acțiuni petrecute în această săptămână, în intervalul orar 15:00 – 21:00, au fost amendați 16 șoferi de camion pentru că nu au respectat distanța de siguranță. Pentru control, polițiștii au folosit inclusiv echipaje în mișcare ce au înregistrat vehiculele care nu respectă legislația.

Până la finalul lunii martie, poliția din Baden-Württemberg va mai derula încă 7 operațiuni majore de control pe A5 și tot până atunci vor fi instalate noi camere de supraveghere radar în 4 puncte cu trafic intens.

Din aceeași categorie...

Back to top button