Știri

3.000 de amenzi după noile restricții pentru camioane din Tirol

Restricțiile mai severe pentru camioane introduse în acest an în Tirol nu au ajuns la urechea tuturor companiilor de transport: în primele 3 luni, poliția a emis 3000 de amenzi.

La începutul anului au fost introduse reguli mai stricte în Tirol pentru tranzitul camioanelor. Controalele poliției au fost de asemenea stricte, fie că vorbim de punctele din Radfeld, Kundl, Brenner sau din trafic.

3.000 de amenzi după noile restricții pentru camioane din Tirol

Astfel, în primul trimestru au fost acordate aproape 3.000 de amenzi. Dintre acestea, majoritatea au fost primite de camioane înmatriculate în Europa de Est.

Cele mai multe abateri, 1.260, au fost legate de noile interdicții de tranzit pe timp de noapte. Din acest an, doar camioanele foarte moderne, cu emisii zero sau foarte reduse, pot tranzita zona pe timpul nopții.

Tot de la începutul lui 2021 au fost introduse interdicții de circulație valabile tot anul pentru camioanele mai vechi. Alte aproape 600 de amenzi au fost date în primul trimestru camioanelor cu normă de poluare necorespunzătoare.

VEZI ȘI: Poliția daneză poate confisca și vinde camioanele conduse de șoferi beți

Poliția a controlat și interdicțiile sectoriale, legate de transportul anumitor bunuri, precum deșeuri, oțel sau hârtie. În primele 3 luni au fost emise 299 de amenzi pentru aceste abateri în Tirol. De asemenea, 682 șoferi au fost amendați pentru că au etichetat greșit clasa de emisii a vehiculelor.

Majoritatea amenzilor au fost de 500 de euro și au trebuit plătite pe loc de șoferi. ”Nu există loc de negocieri. Dacă sunt descoperite abateri legate de clasa de emisii, camioanele nu vor fi doar amendate, ci și întoarse din drum”, a declarat Markus Widmann, șeful departamentului de trafic al Poliției statului Tirol.

Din aceeași categorie...

Back to top button