MagazinȘtiri

3.281 de kilometri până la marea finală Scania YETD

Pablo Ríos, un tânăr șofer ce lucrează pentru o companie de transport din Alicante, Spania, a reusit să câștige etapa națională Young European Truck Driver (YETD 2014) și dreptul de a participa în marea finală din luna aprilie a anului viitor din Suedia. Prin intermediul celor peste 60 de dealeri Scania din Spania, la etapa regională au fost atrași 1.500 de șoferi profesioniști de pe întreg teriotoriul Spaniei pentru a câștiga locul în marea finală Young European Trucks Driver de la Södertälje. În ultima etapă a finalei spaniole, s-au calificat 24 de șoferi care a trecut proba teoretică a YETD fiind invitați ulterior pe circuitul de curse Circuito del Jarama de lângă capitala Madrid. După ultima probă din finală s-au remarcat 3 șoferi care aveau să ocupe și podiumul: David Vicente, Pablo Alejandro Ríos și Dias.

Finalistii etapei YETD 2014 din Spania

3.281 de kilometri până la marea finală Scania YETD

„Acesta este un moment de neuitat pentru mine”, a declarat Pablo Ríos, care a reușit la proba practică un scor de top în cadrul evenimentului. „Vreau să mulțumesc dealer-ului de camioane care mi-a spus despre concurs și, de asemenea, tuturor colegilor mei. Am concurat într-o atmosferă prietenoasă.” a mai adăugat Rios, care lucrează pentru Vicente Escudero, transportator de legume din regiunea Murcia la diferite locatii din Marea Britanie. Compania deține o flotă de 27 de camioane din care 22 dintre acestea sunt Scania V8.

Finala YETD 2014 din Spania

Experimentat șofer Scania
Rios spune ca principala provocare în activitatea sa este de a conducere pe străzile înguste din orașe și prin locuri noi, fapt ce-l ajută să acumuleze experiență și abilități în manevrarea camionului. Conform spuselor sale, consumul scăzut de combustibil nu este o prioritate pentru el. „Conduc camioane Scania de peste opt ani de zile, iar faptul că am reușit să câștig finala națională mă face să fiu foarte mândru“, a mai spus Pablo Rios. Concursul YETD este mai mult decât o simplă manevrare a camionului, reprezintă esența activității de șofer de șofer profesionist.

Scania YETD Spania 2014

Din aceeași categorie...

Back to top button