Utilitare ușoare

30 de utilitare electrice Quantron pentru IKEA Austria

Specialistul în electromobilitate Quantron AG a livrat 30 de vehicule pentru filiala austriacă a IKEA, care vor fi folosite la centrul logistic de la Viena.

IKEA estimează că în primul an va face aproximativ 117.000 de livrări fără emisii, reducându-și emisiile de CO2 cu peste 300 de tone. Noile vehicule electrice Quantron vor fi responsabile pentru peste 65% din livările IKEA din Viena.

30 de utilitare electrice Quantron pentru IKEA Austria

Compania a testat modelul 100% electric Quantron Q-Light, bazat pe IVECO Daily, în luna iunie. Cu o autonomie de cel puțin 170 km, motor electric de 100 kW și putere maximă de încărcare de 70 kW, vehiculele sunt ideale pentru livrările către clienții IKEA.

VEZI ȘI: Austria va pune capăt beneficiilor fiscale la motorină

Inițial, noile vehicule vor fi folosite pentru livrări în toate cele 23 de districte municipale din Viena și pe o rază de 30 km de centrul logistic. Energia pentru reîncărcarea bateriilor este 100% regenerabilă, provenind de la un sistem fotovoltaic.

”Protecția mediului nu poate fi amânată. Astăzi începem să operăm vehicule ecologice Quantron în Viena, pentru livrări fără emisii către clienți. Până în 2025, toate vehiculele IKEA vor fi electrice”, a declarat Claes Lindgren, manager la IKEA Austria.

Din aceeași categorie...

Back to top button