Știri

32 de pistoale descoperite în cabina unui camion, în Germania

Ofițerii vamali germani au descoperit 32 de pistoale în cabina unui camion condus de un șofer est-european, în timpul unui control de rutină desfășurat săptămâna trecută.

Vameșii au oprit camionul frigorific la un control în trafic, lângă Straubing. Camionul, care oficial transporta pește congelat spre Olanda, a fost supus unui control amănunțit, într-un spațiu de odihnă de pe autostradă.

32 de pistoale descoperite în cabina unui camion, în Germania

În comunicatul Zoll se spune că, ”datorită experienței și cunoștințelor specializate”, ofițerii vamali din Regensburg au putut descoperi și confisca 32 de pistoale de calibru 7,65.

Primele trei pistoale au fost găsite sub tapițeria panoului din spate al cabinei, înfășurate în cârpe și folie transparentă. Pentru a ajunge la arme, ofițerii au trebuit să înlăture elementul de control al încălzirii auxiliare.

În acel moment, șoferul de 41 de ani a recunoscut că în camion sunt ascunse în total 32 de pistoale. Alte 28 de arme identice au ieșit la suprafață după ce panoul din spate a fost complet demontat.

VEZI ȘI: Șofer de camion împușcat în cap pe Autostrada A7 din Germania

Ultimul pistol a fost găsit, după demontarea bordului, într-un panou de siguranțe. Armele nu aveau și muniție, încărcătoarele fiind goale.

Ofițerii vamali au confiscat pistoalele și au inițial procedurile legale în potriva șoferului. Acesta este acuzat de deținere ilegală și contrabandă cu arme de foc.

La cererea Biroului de Procuratură din Regensburg, șoferul, despre care în comunicatul oficial se spune doar că vine din sud-estul Europei, a fost reținut. În prima instanță, Curtea Districtului Regensburg a decis arestarea preventivă, dar sentința nu este una definitivă.

Din aceeași categorie...

Back to top button