351 de vehicule, din care 47 de camioane vor lua startul în Dakar 2020

351 de vehicule, din care 47 de camioane vor lua startul în Dakar 2020

Lista de start a Dakar 2020 conține 351 de vehicule, din care 170 de motociclete și quad-uri, 134 de mașini și SSV-uri și 47 de camioane.

Cele 351 de vehicule înscrise în Dakar 2020 vor începe aventura din ”Regatul de nisip” pe 5 ianuarie la Jeddah, oraș situat pe malul Mării Roșii, urmând să o termine 12 etape mai târziu la Qiddiya, lângă capitala Arabiei Saudite, Riad.

Cea de-a 42-a ediție a celui mai dur rally raid din lume, va avea un traseu cu o lungime totală de 7.900 de kilometri, din care 5.000 de kilometri vor fi probe speciale.

Pe lângă descoperirea dunelor de nisip ale deșertului saudit, în a doua parte a raliului, prima jumătate a Dakar-ului va duce echipajele printr-un labirint de trasee în care abilitățile de navigație vor fi esențiale.

Schimbarea continentului vine cu modificări de regulament pentru ca acesta să rămână fidel principiilor fondatoare ale rally raid-ului, o disciplină care permite amatorilor să lupte de la egal la egal cu profesioniștii. În plus, noile roadbook-uri și noile etape maraton vor contribui la reducerea ecarturilor.

Spre exemplu, pentru a le permite celor mai puțin experimentați să continue procesul de învățare, un „Joker” va fi acordat (la toate categoriile) concurenților obligați să se retragă. Astfel, acestora li se va permite să se revină în raliu, unde vor puncta în cadrul „Dakar Experience”.

Startul la Jeddah
Oraș pescăresc din sec. VII, Jeddah este în prezent unul dintre cele mai aglomerate porturi ale lumii, precum și principală poartă pentru pelerinii către călătoresc spre locurile sfinte din Mecca și Medina.

Cel de-al doilea oraș al Arabiei Saudite, va fi punctul de start al Dakar 2020 și, totodată, va reprezenta intrarea imediată în dificultățile traseului. Prima treime a acestuia va testa abilitățile de navigație ale concurenților și echipajelor.

351 de vehicule, din care 47 de camioane vor lua startul în Dakar 2020

Alegerile de direcție vor fi complicate de multitudinea de trasee. În apropierea Mării Roșii sau a graniței iordaniene pentru etapele din jurul Neom, apoi spre Al Ula, navigatorii vor fi cei care vor conduce drumul. Cu tot mai mult nisip, concurenții și echipajele vor avea de trecut provocări majore în dunele dintre Ha’il și capitala Riad, unde va fi ziua de odihnă.

351 de vehicule, din care 47 de camioane vor lua startul în Dakar 2020

Dakar 2020 va continua și se va intensifica în a doua parte, odată cu descoperirea și explorarea unei vaste porțiuni deșertice a teritoriului saudit, unde se vor disputa două importante etape, Shubaytah și Haradh.

Clasamentul general nu va fi neapărat bătut în cuie înainte de etapa finală spre Qiddiya, unde o navigare bună l-ar putea prinde din urmă chiar și pe cel mai bine clasat concurent.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.