36 de decese înregistrate în 2019 pe autostrăzile și drumurile expres din Austria

36 de decese în 2019 pe autostrăzile și drumurile expres din Austria
Conform ASFINAG, în 2019 au fost înregistrate 36 de decese în accidentele rutiere pe autostrăzile și drumurile expres din Austria.

Anul trecut, 36 de persoane și-au pierdut viața în 31 de accidente rutiere pe autostrăzile și drumurile expres din Austria, aceasta fiind a doua cea mai mică cifră înregistrată de ASFINAG de când face această statistică.

36 de decese înregistrate în 2019 pe autostrăzile și drumurile expres din Austria

Cel mai mic număr de incidente soldate cu persoane decedate a fost în 2018 când s-au înregistrat 33 de cazuri. În 2017 au fost 57 de persoane, iar în 2001 s-au înregistrat 179 de persoane decedate.

Neatenția și folosirea unui device mobil și nerespectarea distanței între vehicule, de cele mai multe ori combinate, au fost cauzele principale ale accidentelor. Și nepurtarea centurii de siguranță mai duce la decese, în 2019 fiind înregistrate 6 cazuri.

Anul trecut au murit și două persoane care circulau pe jos pe autostradă, iar o depășire pe o zonă interzisă, în tunelul Gleinalm, a dus la decesul a altor două persoane.

VEZI ȘI: A treia victorie de etapă pentru Kamaz-Master în Dakar Rally 2020

În cazul a opt din cele 31 de accidente, în care s-au înregistrat persoane care au decedat, au fost implicate și camioane. Inclusiv un angajat ASFINAG a fost implicat într-un accident după ce un șofer de camion a adormit pentru câteva secunde la volan și a ieșit de pe bandă într-o zonă în care se efectuau lucrări.

Reprezentanții ASFINAG vor investi în continuare sume considerabile pentru a crește siguranța pe autostrăzile și drumurile expres din Austria încercând să găsească cele mai bune soluții pentru problemele semnalate de șoferi.

Follow #infotrucker