Patru hoți de motorină români condamnați la închisoare în Franța

4 hoți de motorină români condamnați la închisoare în Franța

Între doi și cinci ani de închisoare pentru 4 hoți de motorină români care au sustras peste 45.000 de litri din 400 de camioane, anunță francebleu.fr.

Cei 4 hoți de motorină români cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani au fost condamnați de Curtea Penală din Béziers (Franța) la închisoare  pentru o serie de furturi de motorină din camioane.

Pe lângă acuzațiile de furt de carburant, cei 4 hoți de motorină români au fost acuzați și de acte de violență, după ce aceștia au lovit cu o bară de fier un șofer de camion care i-a surprins, lăsându-l aproape mort lângă camion.

Din ultimul trimestru al lui 2016 și până în momentul când au fost prinși (martie 2017), cei patru au reușit să golească rezervoarele a 400 de camioane aflate în spațiile de parcare de pe autostrada A9, în principal în zona Aude, dar și în Hérault și Pyrénées-Orientales.

Conform anchetatorilor, cei 4 hoți au reușit să sustragă în aproape jumătate de an aproximativ 45.000 litri de motorină.

Pentru faptele comise, cei 4 hoți de motorină români au primit condamnări între 2 și 5 ani de închisoare.

Această bandă de hoți de motorină bine organizată se deplasa cu o dubă “echipată” cu rezervoare de 1.000 de litri si o pompă alimentată cu baterii.

Metoda a fost întotdeauna aceeași.

La lasarea întunericului, cei 4 hoți care stăteau în Girona (Spania) lua la rând parcările de pe autostrada A9 și goleau rezervoarele camioanelor în direcția Spania-Franța.

VEZI ȘI: Volvo FE Electric, cel de-al doilea camion 100% electric din gama Volvo Trucks

Aceștia știau că rezervoarele sunt pline, deoarece majoritatea camioanelor alimentează înainte de a intra în Franța, combustibilul fiind mai ieftin în Spania.

Ulterior, aceștia revândeau motorina furată în sudul Cataluniei la transportatorii rutieri.

În această perioadă, mulți operatori autohtoni s-au plâns de furtul de combustibil. Dar nu a fost stabilită nici o legătură cu această bandă arestată de jandarmi în martie 2017, când s-au întors în Spania cu vehiculul bine încărcat.

În plus, unul dintre români este dat în urmărire internațională, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare pentru a-și executa sentința în Franța.

Follow #infotrucker

1 comentariu

  1. Robert

    12/05/2018 at 5:44 AM

    in sfarsit politia a prins pe cineva.Din pacate sant mai multi hoti de acest fel in acea zona.Era bine sa le fi dat mai multi ani dat fiind ca au omorat si un om

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.