Patru hoți de motorină români condamnați la închisoare în Franța

4 hoți de motorină români condamnați la închisoare în Franța
Între doi și cinci ani de închisoare pentru 4 hoți de motorină români care au sustras peste 45.000 de litri din 400 de camioane, anunță francebleu.fr.

Cei 4 hoți de motorină români cu vârste cuprinse între 22 și 35 de ani au fost condamnați de Curtea Penală din Béziers (Franța) la închisoare  pentru o serie de furturi de motorină din camioane.

Patru hoți de motorină români condamnați la închisoare în Franța

Pe lângă acuzațiile de furt de carburant, cei 4 hoți de motorină români au fost acuzați și de acte de violență, după ce aceștia au lovit cu o bară de fier un șofer de camion care i-a surprins, lăsându-l aproape mort lângă camion.

Din ultimul trimestru al lui 2016 și până în momentul când au fost prinși (martie 2017), cei patru au reușit să golească rezervoarele a 400 de camioane aflate în spațiile de parcare de pe autostrada A9, în principal în zona Aude, dar și în Hérault și Pyrénées-Orientales.

Conform anchetatorilor, cei 4 hoți au reușit să sustragă în aproape jumătate de an aproximativ 45.000 litri de motorină.

Pentru faptele comise, cei 4 hoți de motorină români au primit condamnări între 2 și 5 ani de închisoare.

Această bandă de hoți de motorină bine organizată se deplasa cu o dubă “echipată” cu rezervoare de 1.000 de litri si o pompă alimentată cu baterii.

Metoda a fost întotdeauna aceeași.

La lasarea întunericului, cei 4 hoți care stăteau în Girona (Spania) lua la rând parcările de pe autostrada A9 și goleau rezervoarele camioanelor în direcția Spania-Franța.

VEZI ȘI: Volvo FE Electric, cel de-al doilea camion 100% electric din gama Volvo Trucks

Aceștia știau că rezervoarele sunt pline, deoarece majoritatea camioanelor alimentează înainte de a intra în Franța, combustibilul fiind mai ieftin în Spania.

Ulterior, aceștia revândeau motorina furată în sudul Cataluniei la transportatorii rutieri.

În această perioadă, mulți operatori autohtoni s-au plâns de furtul de combustibil. Dar nu a fost stabilită nici o legătură cu această bandă arestată de jandarmi în martie 2017, când s-au întors în Spania cu vehiculul bine încărcat.

În plus, unul dintre români este dat în urmărire internațională, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare pentru a-și executa sentința în Franța.

Follow #infotrucker