Bus

40 de autobuze hibride Mercedes-Benz Citaro livrate în Roma

De la 21 ianuarie, 40 de autobuze urbane Mercedes-Benz Citaro hybrid sunt operate de Autoservizi Troiani în capitala Italiei, Roma.

Autobuzele hibrid au fost comandate la doar 20 de zile după ce municipalitatea din Roma a semnat un contract cadru, în urma unui proces de licitație publică. Contractul a fost implementat rapid, iar 15% din transportul public local din Roma a fost transferat la joint venture-ului dintre ATI Autoservizi Troiani și SAP pentru următorii 8 ani.

Noua flotă va fi folosită în suburbia Municipio V și este așteptată să reducă consumul cu până la 8,5% față de vehiculele similare diesel. Astfel, Autoservizi Troiani estimează că va economisi până la 10 tone de CO2 anual.

Autobuzele hibrid cu podea joasă se remarcă în trafic prin culoarea roșu închis. Vehiculele cu 3 uși pot transporta până la 108 pasageri, dintre care 26 pe scaune.

VEZI ȘI: 40 de autobuze electrice Solaris pentru orașul Galați

Proiectat pentru operare urbană, modelul Citaro hybrid mild hybrid combină avantajele motorului cu combustie cu cele ale motorului electric. Motorul diesel OM 936 h de 299 CP este asistat de un motor electric de 14 kW în timpul fazelor de cerință înaltă de putere, precum plecările de pe loc.

La frânare și încetiniri, motorul electric convertește energia cinetică în electricitate, stocată în ”supercondensatoare”, într-un sistem separat de 48 V. La capitolul siguranță, autobuzele dispun de sisteme precum Sideguard Assist 2, Active Preventive Brake Assist sau monitorizarea presiunii din pneuri. Sistemul de aer condiționat cu filtre antivirale poate reîmprospăta întregul volum de aer de la bord în doar 3 minute.

Autoservizi Troiani operează de peste 50 de ani, iar în prezent are o flotă de 250 de autobuze, care acoperă 16 milioane km pe an. Compania oferă servicii de transport public, transport școlar, transport regional și pe distanțe lungi și autobuze charter.

Din aceeași categorie...

Back to top button