ȘtiriTop News

4.000 de lire amendă pentru fiecare imigrant găsit într-un camion, în Marea Britanie

Practic, vorbim de o dublare a cuantumului amenzii.

Marea Britanie își propune să limiteze imigrația ilegală, iar multe dintre noile măsuri afectează și transporturile de mărfuri. Cea mai importantă: o amendă de 4.000 de lire sterline pentru fiecare imigrant găsit într-un camion.

Limitarea imigrației a fost una dintre principalele promisiuni ale partizanilor Brexit-ului. La 4 luni după ieșirea efectivă din UE, Marea Britanie ia primele măsuri.

4.000 de lire amendă pentru fiecare imigrant găsit într-un camion, în Marea Britanie

Programul va afecta și companiile de transport rutier din UE care fac curse în Marea Britanie, ale căror camioane pot duce, voit sau nu, imigranți ilegali pe insulă. În primul rând, va crește numărul de grăniceri responsabili cu controlul semiremorcilor și containerelor neînsoțite.

În al doilea rând, Londra va dubla penalitatea financiară pentru transportul clandestin. Actuala amendă de 2.000 de lire sterline va ajunge la 4.000 pentru fiecare imigrant ilegal găsit într-un camion. Amenda va fi plătită de șofer sau de compania de transport, indiferent de nivelul de securitate implementat.

VEZI ȘI: DAF confirmă că va lansa în curând o nouă generație de camioane

În plus, se introduce o nouă penalitate, pentru neasigurarea vehiculului, care poate fi emisă indiferent dacă la bord sunt găsiți sau nu imigranți. Dacă o companie acumulează mai multe penalități, poate fi luată în discuție inclusiv retragerea licenței de transport în Regat.

Din aceeași categorie...

Back to top button