In Focus

41 de imigranți ilegali descoperiți într-un camion lângă Salonic

Poliția elenă a descoperit 41 de imigranți ilegali în semiremorca frigorifică a unui camion înmatriculat în Bulgaria, în apropiere de Salonic.

La doar 10 zile de la descoperirea a 39 de persoane de origine vietnameză decedate într-o semiremorcă frigorifică în apropierea Londrei și a altor 8 afgani într-un camionul condus de 2 șoferi români la Calais, poliția elenă a descoperit 41 de persoane care călătoareau clandestin în semiremorca frigorifică a unui camion înmatriculat în Bulgaria.

41 de imigranți ilegali descoperiți într-un camion lângă Salonic

Mai exact, cele 41 de persoane, printre care se aflau un irakian, un sirian și șase minori, au fost descoperite de poliția din Xanthi în dimineața zilei de 4 noiembrie 2019, într-o zonă logistică la ieșirea de pe autostrada Iasmos, în apropiere de Salonic.

Chiar dacă sistemul de răcire din semiremorcă nu era pornit, o parte dintre imigranți respirau cu dificultate, astfel că, aceștia au fost transportați la spital.

Șoferul de origine georgiană a fost reținut de poliția elenă, în timp ce a doua persoană care se afla în cabina a reușit să scape, fiind în acest moment căutată în Grecia.

VEZI ȘI: Asociațiile de transport BGL, NLA și FNTR și-au deschis birou comun la Bruxelles

Grecia se luptă în prezent cu cel mai mare reînviere a tranzitului migranților și refugiaților de după 2015. Majoritatea imigranților ajung în insulele grecești din Marea Egee, dar și pe la frontiera cu Turcia.

Accidentele rutiere în care au fost implicați imigranți ilegali au devenit mai frecvente în nordul Greciei în ultimii ani.

Numai în anul 2019, poliția elenă a arestat zeci de oameni care au legătură cu traficul de persoane.

 

Din aceeași categorie...

Back to top button