47 de cetățeni ucrainieni descoperiți muncind la negru în Germania

47 de cetățeni ucrainieni descoperiți muncind la negru în Germania
47 de cetățeni ucrainiein, unul cu un pașaport românesc fals, au fost descoperiți muncind la negru în cadrul unui companii de transport și logistică din Germania.

O companie de transport și logistică din zona Mainz-Bingen a fost depistată folosind forță de muncă la negru. Oficiul Vamal și Oficiul pentru Imigrări au deschis o anchetă după ce în urma unui control au fost găsiți 47 de cetățeni ucrainieni care prestau servicii pentru această companie.

47 de cetățeni ucrainieni descoperiți muncind la negru în Germania

Conform purtătorului de cuvând al Biroului Vamal din Koblenz aceasta este cea mai mare descoperire făcută în cadrul unei companii de transport și logistică.

Primele suspiciuni au apărut la Inspectoratul de Muncă și Financiar care a analizat documentele depuse lunar de companie în care erau trecute sumele pentru asigurările sociale și salariile angajaților care nu primeau venitul minim impus pe oră de 9.19 euro.

Constatând diverse neconcordanțe între activitatea companiei și depunerile fiscale, agenții fiscali au solicitat sprijinul Biroului Vamal, dar și al Oficiului pentru imigrări.

În urma controlului, efectuat și în prezența unui traducător, au fost descoperiți 47 de cetățeni ucrainieni, angajați la o firmă din Cehia și care prestau ilegal servicii în Germania.

VEZI ȘI: DKV Euro Service a început instalarea aparatelor DKV BOX Europe

Ucraina nu este o țară din UE și pentru că cei 47 de oameni nu aveau acte și permise de ședere în Germania nu puteau lucra pentru o companie în această țară.

Aceștia aveau diverse permise de muncă pentru alte țări din Europa de Est, dar care nu le oferă drept de muncă în Germania. Unul dintre ucrainieni avea chiar un pașaport românesc fals.

În urma acestui control, toți cei 47 de ucrainieni au fost duși într-un bloc cu locuințe sociale pe care nu au voie să-l părăsească și unde trebuie să aștepte decizia tribunalului din Koblenz.

Conform legislației, aceștia nu riscă să fie arestați și cel mai probabil vor fi trimiși înapoi în Ucraina.

Autoritățile nu au comunicat numele companiei de transport și logistică, dar această riscă o amendă uriașă și, posibil, inclusiv suspendarea licențelor, în funcție de gravitatea situației care va reieși din controalele ulterioare.

Follow #infotrucker

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.