Știri

48.000 de euro amendă în Danemarca pentru încălcarea legislației privind tahograful

Un șofer de camion român și angajatorul danez al acestuia au primit o amendă totală de 48.000 de euro în Danemarca pentru încălcarea legislației privind tahograful.

Vineri, 15 martie 2019, ofițerii de poliție din Greve și Tungvognscenter Øst au oprit pentru verificări pe autostrada Køge Bay în zona Karlslunde un camion înmatriculat în România cu tahograf analogic, care avea remorcată o semiremorcă înmatriculată în Danemarca.

48.000 de euro amendă în Danemarca pentru încălcarea legislației privind tahograful

Acesta era condus de un șofer de camion român în vârstă de 46 de ani, care în cadrul controlului a prezentat istoricul ultimelor două zile conduse, fără a putea prezenta istoricul a cel puțin 20 de zile conduse, din ultimele 28 de zile.

Astfel, șoferul de camion român a fost acuzat de încălcarea legislației privind tahograful, care, în general, în Danemarca se pedepsește cu o amendă de 6.000 DKK pentru fiecare zi lipsă, atunci când șoferul nu poate prezenta documentația privind istoricul orelor conduse.

Acesta a primit o amendă de 120.000 DKK, aproximativ 16.000 de euro.

De asemenea, compania de transport daneză la care acesta este angajat a fost amendată cu 240.000 DKK, aproximartiv 32.000 de euro, pentru încălcarea regulamentului european privind tahograful, informează biroul de presă al Poliției din Centrul și Vestul insulei Zealand.

VEZI ȘI: Camion înmatriculat în România sechestrat în Italia pentru certificat ITP fals

Pentru a nu-i pune sechestru pe camion, compania de transport daneză a ales să plătească o garanție, atât pentru ea, cât și pentru șoferul său.

Cazul împotriva șoferului de camion român, în care procurorii cer suspendarea dreptului de a mai conduce în Danemarca pentru șoferul de camion român pe o perioadă stabilită de instanță, va fi judecat de Tribunalul din Roskilde pe 6 mai 2019.

Din aceeași categorie...

Back to top button