BusȘtiri

48 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro vor circula pe străzile din Hanovra

Operatorul de transport public ÜSTRA din Hanovra a achiziționat 48 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro, din care 30 de unități sunt solo, iar 18 sunt articulate.

Primele patru autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro au fost deja comandate și vor fi livrate în 2019. Toate modelele eCitaro din această comandăsunt echipate cu pantografe pentru încărcare pe traseu.

48 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro vor circula pe străzile din Hanovra

ÜSTRA lucreazăîntr-un ritm alert pentru a garanta mobilitate urbană fără emisii poluante. Suntem mândri căeCitaro va fi o componentă atât de importantă a campaniei lor cu autobuze electrice”, susține Ulrich Bastert, manager marketing, vânzări și relații cu clienții al Daimler Buses.

Ne bucurăm căam găsit un producător de autobuze electrice cu experiență, cum este Daimler, care, livrându-ne cele 48 de autobuze eCitaro, va pune baza obiectivului nostru ambițios de a electrifica complet transportul public din Hanovra până în 2023″, declară Denise Hain, membru al Consiliului de Administrație pentru Operațiuni și Personal ÜSTRA.

Pantograf pentru încărcare intermediarăși echipamente de siguranțăde înaltăcalitate
Autobuzele urbane cu podea planăau fiecare câte zece pachete de baterii de înaltă tensiune cu o capacitate totală de 243 kWh. Totodată, acestea sunt dotate cu câte un pantograf montat pe acoperișîn scopul încărcării intermediare la capătul liniilor pe care circulă.

Autobuzele Mercedes-Benz comandate de ÜSTRA sunt dotate cu echipamente de siguranțăde înaltăcalitate. Un astfel de exemplu este sistemul de asistențăla frânare Preventive Brake Assist.

VEZI ȘI: Belgia. Toleranță zero pentru șoferii începători prinși conducând sub influența alcoolului

La efectuarea virajelor, Sideguard Assist, sistemul de asistență laterală al eCitaro, avertizează șoferul dacă sunt detectați pietoni sau bicicliști pe partea vehiculului către care are loc virajul.

Pasagerii cu mobilitate redusă beneficiază de o rampă pentru urcarea în autobuz, precum și de porturi USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile și de un sistem de infotainment cu afișaj TFT.

Compania de transport ÜSTRA operează331 de trenuri, 141 de autobuze și patru feriboturi electrice pentru transportul public din Hanovra, inima” Saxoniei Inferioare.

48 de autobuze electrice Mercedes-Benz eCitaro vor circula pe străzile din Hanovra

Autobuzele acoperă 38 de linii, 672 de stații și parcurg anual aproximativ 12 milioane de kilometri. Compania mizează pe mobilitatea fără emisii și, în următorii cinci ani, își propune sătreacăla vehicule electrice pentru transportul în centrul orașului.

Acest lucru ar reduce emisiile de COcu aproximativ 3,8 tone pe an. Investiția necesarăpentru flota de autobuze complet electrice este de aproximativ 53 de milioane de euro.

Prin încheierea acestui acord pentru 48 de modele eCitaro și eCitaro G, Mercedes-Benz și ÜSTRA își vor continua colaborarea în domeniul foarte interesant al proiectelor ce vizeazăautobuzele urbane.

În conformitate cu târgul internațional Expo 2000 de la Hanovra, organizat în urmăcu 20 de ani, Mercedes-Benz a livrat către ÜSTRA aproximativ 100 de autobuze din prima generație Citaro, ce se disting printr-un design unic.

Pânăîn 2016, acestea au fost o parte inconfundabilăa peisajului urban din Hanovra.

Din aceeași categorie...

Back to top button