5.000 de angajați Scania în pericol, din cauza cererii scăzute de camioane noi

5.000 de angajați Scania în pericol, din cauza cererii scăzute de camioane noi
Producătorul de camioane Scania a dat de înțeles că ar putea concedia până la 5.000 de angajați, din cauza cererii scăzute de camioane noi.

Pe fondul prăbușirii cererii de camioane noi, dar și a unei redresării lente a pieței, după pandemia de COVID-19, Scania a dat de înțeles că ar putea trimite acasă până la 5.000 de angajați.

5.000 de angajați Scania în pericol, din cauza cererii scăzute de camioane noi

Criza sanitară a generat o scădere accentuată a vânzărilor și a veniturilor producătorului suedez, care se așteaptă ca cererea de camioane noi să se mențină mică o bună perioadă de acum înainte.

”Pandemia de COVID-19 ne obligă să scădem activitatea, ceea ce înseamnă că vom avea în întreaga lume un excedent de aproximativ 5.000 de angajați, dintre care 1.000 de angajați sunt la birourile din Södertälje”, a spus Henrik Henriksson, CEO Scania.

Conform estimărilor producătorului suedez de camioane, redresarea pieței, până la nivelul anterior crizei, va fi una lentă, astfel că, Scania trebuie să-și adapteze organizația la noua situație. Astfel, vor fi luate măsuri la nivelul întregii companii și nu sunt excluse concedierile.

VEZI ȘI: Noi controale efectuate de ZOLL și BAG privind respectarea legislației muncii în Germania

De exemplu, personalul de pe linia de producție a fost întotdeauna suficient de flexibil în cazul unor volume mai mici de producție. Acum, și departamentele de vânzări și servicii, dar și de cercetare și dezvoltare trebuie să găsească soluții similare.

Scania lucrează în prezent cu sindicate la procedurile de reziliere a contractelor de muncă, dar sunt luate în considerare și alte forme de reducere a costurilor. Măsurile de reducere a costurilor vizează toate facilitățile Scania din lume.

Follow #infotrucker