5 camioane cu probleme tehnice au blocat întreaga activitatea de control în regiunea Rheinland-Pfalz

5 camioane cu probleme tehnice au blocat întreaga activitatea de control în regiunea Rheinland-Pfalz
Cinci camioane cu probleme tehnice au reușit să blocheze întreaga activitate a unei echipe de control a traficului greu de mărfuri din regiunea Rheinland-Pfalz.

Echipa de control a traficului greu de mărfuri din regiunea Rheinland-Pfalz a avut o zi plină vineri, 17 aprilie, în timpul unui control regional.

5 camioane cu probleme tehnice au blocat întreaga activitatea de control în regiunea Rheinland-Pfalz

Între orele 10:00 și 20:00 echipa de control a traficului de mărfuri nu a reușit să oprească decât cinci camioane, iar asta pentru că acestea au avut atât de multe probleme, încât agenții nu au reușit să mai facă și altceva.

La primul control nu au fost constatate decât încălcări ușoare ale legislației, dar problemele la următoarele camioane au fost mult mai mari.

Agenții au oprit apoi un camion care transporta mărfuri periculoase, iar șoferul nu a putut prezenta care au fost măsurile luate de prevenire și protecție împotriva incendiilor, alte două camioane nu au avut marfa asigurată corespunzător, ceea ce reprezenta o problemă de siguranță rutieră.

De asemenea s-au constatat și încălcări legislative la șoferi. Unul dintre ei nu avea calificarea de a transporta mărfuri periculoase, iar alți doi nu au respectat pauzele de repaus și odihnă.

VEZI ȘI: BAG a controlat respectarea legislației salariului minim și a cabotajului

Șoferul celui de-al cincilea camion a prezentat documente justificative atât în ceea ce privește marfa transportată, cât și calificările sale legate de transportul de mărfuri periculoase. La o verificare mai atentă, agenții au constatat însă că atât carnetul, cât și certificările erau false. Șoferul nu avea dreptul de a conduce camioane, dar la prima verificare s-a constatat că el făcea curse zilnic.

Cercetările celor cinci camioane s-au prelungit pe tot parcursul zilei și la final doar două camioane au putut să-și continue drumul. Celelalte trei au fost oprite din circulație și sunt în cercetare pentru toate infracțiunile constatate.

Autoritățile din regiunea Rheinland-Pfalz au anunțat controale săptămânale după depistarea unor infracțiuni majore la prima acțiune de control din această lună.

Follow #infotrucker